O reconstrucţie 3D prezintă cum arăta Iulius Caesar în realitate Iulius Caesar, cunoscutul împărat roman, a primit o nouă înfăţişare mulţumită reconstrucţiei 3D a craniului şi feţei. Muzeul Naţional de Antichităţi din Olanda a dezvăluit noul bust publicului care a putut, astfel, observa cum arăta Caesar în realitate. „Avea o umflătură pe craniu”, a declarat antropologul Maja d'Hollosy, cel ce a reconstruit craniul. Conform Fox News, reconstrucţia a fost realizată pe baza unei scanări 3D a portretului din marmură aflat în colecţia muzeului. „Sculptura era destul de deteriorată, de aceea am apelat la un portret secundar al lui Iulius Caesar pentru construirea nasului şi a bărbiei”, au declarat reprezentanţi ai muzeului, potrivit Descoperă.

Faze tariFoto: Colaj foto

Liceul din România unde nimeni nu a picat BAC-ul până acum. Ce spune şefa de promoţie despre subiectele la română A terminat cei patru ani de liceu cu media generală 9.98 şi se pregăteşte să fie declarată şefa de promoţie a Colegiului Militar ”Dimitrie Cantemir” de la Breaza, liceul unde până în prezent niciunul dintre elevii absolvenţi nu a picat bacalaureatul. Performanţa aparţine elevei plutonier major Alina Gheorghe, din Ialomiţa, care a reuşit ca în ultimii trei ani de şcoală să aibă doar medii de zece. O desparte de titulatura de şef de promoţie doar media de la Bacalaureat, motiv pentru care Alina s-a pregătit cu toate forţele pentru acest examen. Se află în ”pole position” pentru atingerea acestui vis, iar examenul de luni de la limba şi literatura română îi dă speranţe că şi media de la BAC va fi una pe măsura performanţelor sale de până acum, scrie Adevărul.

Niște elevi din Anglia au lansat o budincă în spațiu și speră să o recupereze înaintea lui Trump În timpul unei întâlniri a Consiliului Național Spațial ținute la Casa Albă lunea trecută, președintele Donald Trump a cerut Pentagonului și Departamentului de Apărare să înceapă procesul de înființare a unei Forțe Spațiale ca a șasea ramură a Armatei SUA. „Esența cetățeanului american e să exploreze orizonturi noi și să îmblânzească noi frontiere”, a zis el. „Dar destinul nostru, dincolo de Pământ, nu e doar o problemă de identitate națională, ci o problemă de securitate națională.” Nu spunem că e o coincidență, dar cu ceva timp înainte de asta, fix în ziua aia, un grup de elevi britanici a lansat deja un produs de patiserie în stratosferă. Elevii de la Școala Pregătitoare S. Anselm din Derbyshire, Anglia, au atașat o budincă din foietaj pe un balon meteorologic și au trimis-o spre cer, cu speranța că va ajunge mai sus de 35 de mii de metri, dincolo de suprafața Pământului, precizează VICE.

Motivul pentru care o femeie a dat în judecată o agenție matrimonială. Suma cerută O femeie divorţată din Anglia, mama a trei copii, a dat în judecată o agenţie matrimonială pentru a obţine daune morale. Tereza Burki, în vârstă de 46 de ani, ”îşi cauta bărbatul visurilor ei, tatăl viitorilor ei copii”, a declarat aceasta în instanţă. Totuşi, ea susţine că agenţia la care a apelat a dezamăgit-o şi nu i-a găsit bărbatul pe care îl cauta. Acum femeia vrea să primească înapoi suma de 12.600 de lire sterline, aceasta fiind taxa de membru, plus alte daune adiţionale pentru “stresul şi frustarea” prin care a trecut, conform Mirror. Şi agenţia respectivă o va da, la rândul ei, în judecată pe femeie, cerându-i suma de 75.000 de lire sterline, pentru calomnie. Se pare că Burki cauta un bărbat bogat, căruia îi plăceau călătoriile şi care era dispus să aibă copii cu ea, informează ȘtirileProTv.

Plante pe Marte, un vis care ar putea deveni realitate Sera EDEN ISS din Antarctica a devenit 100% operaţională şi oferă oamenilor de ştiinţă o experienţă valoroasă prin prisma informaţiilor necesare pentru obţinerea în viitor a unor culturi de plante comestibile pe Marte şi Lună, a anunţat Centrul Aerospaţial German. Spre deosebire de precedentele experimente ce au vizat culturile de plante din Antarctica, sera EDEN ISS este caracterizată printr-un ciclu de viaţă închis, în care întreaga apă ce nu este conţinută în fructe şi plante este reutilizată. Acelaşi model a fost observat în regiunile deşertice de pe Terra şi va fi folosit în misiunile spaţiale din viitor. Cercetătorii au cules deja 35 de kilograme de castraveţi, salată (39 kilograme), tomate (17 kilograme), gulii (7 kilograme) şi ridichi (4 kilograme) de pe o suprafaţă de aproximativ 13 metri pătraţi, conformRomânia Liberă.