Un bărbat din orașul Brisbane, Australia a avut parte de surpriza vieții lui când a găsit o mină de aur în grădina din spatele casei în care locuiește, informează Daily Mirror.

Anthony Doolin a cumpărat proprietatea în urmă cu trei ani pentru 1,35 milioane de dolari, citează Mediafax.

A făcut această descoperire în momentul în care parcurgea cele peste 16 hectare pe care se întinde grădina.

Proprietatea, care se află la aproximativ 20 km de Centrul de Afaceri al orașului Brisbane, găzduiește mai multe astfel de mine. Acestea nu au fost descoperite până acum fiind ascunse în dealurile din zonă.

Proprietarul a rămas uimit când a văzut ce se ascunde în spatele casei lui spunând că și-a adus aminte de filmul Indiana Jones. Acesta a declarat pentru site-ul realestate.com.au că ”nu ni s-a spus nimic despre asta, au descoperit-o noi într-o zi”.

În ciuda descoperirii, bărbatul nu a explorat minele în căutarea metalului prețios.

”Aproape că nu mi-a venit să cred, a fost ca și cum aș fi văzut o secvență din Indiana Jones și căile ferate subterane”, a mai spus acesta.

Acesta a părăsit casa săptâmâna trecută, mama sa Jane fiind cea care a vândut locuința în numele lui.

Prețul pe care l-a cerut inițial a fost de 1,65 milioane de dolari, până la urmă însă proprietatea a fost vândută cu același preț cu care a cumpărat-o.

Descoperirea vine la câteva săptămâni după ce un britanic a găsit în grădina casei sale un buncăr din cel de-al doilea Război Mondial.