Teoria relativităţii generale a lui Einstein a trecut cel mai DIFICIL test. Gravitaţia are aceleaşi efecte chiar şi în cazul unui ''sistem stelar unic''. Unii cercetători au sugerat că teoria academicianului german, conform căreia toate obiectele cad cu aceeaşi viteză, nu se poate aplica în regiuni cu forţe gravitaţionale extreme. Mail Online notează că cercetătorii au studiat un trio de stele aflate la 4.200 de ani lumină de Pământ. Una dintre ele exercită o forţă de atracţie gravitaţională de două miliarde de ori mai mare decât cea de pe Pământ, însă chiar şi aşa forţa fenomenală a sistemului nu are niciun efect asupra acceleraţiei fiecărei stele, potrivit Descoperă.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Accident între un tramvai şi o maşină, ambele conduse de femei băute. Reacţia vătmăniţei. Impactul a avut loc în oraşul Oriol din Rusia în cursul zilei de miercuri. Un tramvai de pe linia 4 a intrat în plin într-o maşină pe o stradă din Oriol. Femeia care conducea tramvaiul a condus mai departe după accident, încercând să scape cu tramvaiul, dar a fost prinsă rapid de poliţie. Spre uimirea agenţilor, atât vătmăniţa cât şi şoferiţa autoturismului implicat în accident erau bete, potrivit stirileprotv.ro.

Poliţia a arestat un bărbat care adunase două tone de monede de aur. Poliţia din Iran a arestat un bărbat despre care spune că strânsese două tone de monede din aur pentru a manipula piaţa financiară locală, scrie BBC. Şeful poliţiei de la Teheran, Hossein Rahimi, a declarat că bărbatul, neidentificat, s-a folosit de complici pentru a aduna în jur de 250.000 de monede în ultimele zece luni. Rahimi l-a numit „Sultanul Monedelor”, potrivit News.ro.

Inteligența artificială care-ți ghicește naționalitatea după scrisul de mână. Utilizând un algoritm de machine learning, un grup de cercetători a putut să determine dacă o anumită persoană era din următoarele țări: Malaysia, Iran, China, India sau Bangladesh. Pentru a determina acest lucru, cercetătorii aveau nevoie de o bază de date cu propoziții și cuvinte scrise de persoane din țările menționate mai sus, potrivit Playtech.ro.

O vacă pierdută a creat agitație în Arad. Amenda primită de proprietarii. O văcuţă pierdută de proprietari a creat puţină agitaţie joi în Arad: a ajuns în zona centrală a oraşului unde, după ce s-a plimbat agale pe câteva străduţe, s-a oprit într-un parc şi a început să pască. Acolo au găsit-o stăpânii, dar şi poliţiştii locali, care i-au amendat pe proprietari că nu şi-au supravegheat cum trebuie animalul, potrivit stirileprotv.ro.

Trei tineri au descoperit o ''comoară arheologică'' importantă în Maramureş. Trei tineri au descoperit o adevărată ,,comoară'' în Maramureş cu ajutorul detectoarelor de metale. Vlad Sarmaşi, Vasile Ovidiu Papuc şi Lucian Onea au găsit pe 1 iulie, într-o zonă împădurită din Remetea Chioarului, 20 de monede din argint şi un vârf de suliţă din fier. Monedele ce au ajuns în final la Muzeul de Istorie şi Arheologie au în jur de 3-4 grame şi o vechime de peste 1800 de ani, potrivit Descoperă.ro