O mai mare deschidere spre căsătoriile între caste și o disponibilitate crescută în rândul bărbaților pentru suporta costurile nunților indică apariția unei generații mai liberale în India, a constatat un studiu al atitudinilor tinerilor din țară, potrivitThe Guardian.

Casatorie in masa in IndiaFoto: Captura YouTube

Un sondaj la care au participat 130.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, realizat de Inshorts, o aplicație de știri care a fost descărcată de 10 milioane de indieni, a constatat că 70% erau de acord cu căsătoriile dintre oamenii din diferite caste.

În plus, 70% dintre bărbați au spus că o femeie nu trebuie să-și schimbe neapărat numele în urma căsătoriei și 90% au spus că că sunt gata să împartă costul nunții. Se remarcă astfel o schimbare dramatică de atitudine în India, unde, tradiția spune că familia miresei ar trebui să plătească tot.

În cadrul sondajului, aproximativ 84% dintre femei au declarat că nu contează dacă soțul lor a câștigat mai puțin decât ele și doar 7% dintre bărbați au declarat că nu se simt confortabil cu faptul că soția lor a câștigat mai mult.

"Rezultatele arata că noua generație, în curs de dezvoltare, nu a preluat aproape deloc vechile noțiuni de castă, patriarhat cu un statut aservit pentru femei", a declarat Azhar Iqbal, CEO al Inshorts, care a arătat că studiul a fost efectuat pentru a stabili dacă punctele de vedere ale angajaților companiei se reflectă în întreaga societate.