Descoperire neaşteptată a astronomilor: au găsit încă 12 sateliţi ai lui Jupiter. Acum, gigantul gazos are în total (cel puţin) 79 de luni. 12 noi luni care orbitează Jupiter au fost găsite - 11 sateliţi externi „normali” şi un corp bizar. Noua descoperire face ca numărul total al lunilor cunoscute ale gigantului gazos să ajungă la 79 - cele mai multe decât oricare altă planetă a Sistemului Solar. O echipă condusă de Scott S. Sheppard, de la Institutul Carnegie din SUA, a observat lunile pentru prima dată în primăvara anului 2017 în timp ce căutau obiecte foarte îndepărtate de la marginea Sistemului Solar, ca parte din demersul de a găsi o posibilă planetă masivă dincolo de Pluto, relatează Phys, citat de Descoperă.

O lume nebunaFoto: Colaj foto

Ce a pățit o femeie care a pedalat pe un pod peste apă care se ridica. Un amestec de inconştienţă şi neatenţie a adus-o pe o biciclistă din Wisconsin într-o situaţie periculoasă. Femeia a ignorat bariera care cobora şi luminile roşii de avertisment şi a înaintat pe un pod peste apă care se ridica. Dar nu a apucat să urce pe el, pentru că a picat în deschizătura apărută la îmbinarea dintre cele două bucăţi de carosabil. A căzut acolo cu tot cu bicicletă, potrivit stirileprotv.ro.

Mașina zburătoare care arată ca un elicopter malnutrit. Există o companie care chiar a construit o mașină zburătoare și nu te aburește cu promisiuni și planuri. Cu această mașină poți merge atât pe șosea, cât să și decolezi cu ea când te-ai săturat de traficul aglomerat. Vehiculul zburător a fost produs, desigur, de către americani și vine sub brandul Terrafugia, o companie fondată în 2006 de un grup de ingineri de la MIT. Terrafugia a fost apoi cumpărată de către compania chineză Geely, potrivit Playtech.

Cercetătorii au aflat care a fost ultima masă a lui Otzi, Omul Gheţurilor. Conform unui nou studiu, analizele stomacului omului preistoric de acum 5.300 de ani au scos la iveală obiceiurile dietetice ale acestuia. Printre altele, savanţii au arătat că ultima masă a lui Otzi a fost foarte grasă. Descoperirea aceasta oferă detalii importante cu privire la obiceiurile nutriţionale ale europenilor de acum mai bine de 5 milenii şi de asemenea, oferă detalii cu privire la modul în care strămoşii noştri preparau mâncarea, relatează Phys citând studiul publicat pe 12 iulie în jurnalul Current Biology, citează Descoperă.

Un barcagiu a lăsat, accidental, un canal fără apă. O parte din canalul navigabil a rămas fără apă, în apropiere satului Seend din regiunea Wiltshire, Marea Britanie. “Barcagiul s-a grăbit și a uitat porțile deschise”, a declarat un purtător de cuvânt al autorităților locale, potrivit stirileprotv.ro.