O grădina zoologică din Egipt se află în plin scandal după ce a pictat mai mulți măgari pentru a-i face să pară zebre, potrivitBBC.

zebraFoto: Hotnews

Totul a ieșit la iveală după ce un student care a vizitat parcul a încărcat imaginile pe Facebook. Din cauza căldurii vopseaua a început să se topească, iar imaginile au devenit rapid virale.

Experții au început să facă cercetări despre această nouă "specie". Un veterinar contactat de un grup de știri local a spus că botul unei zebre este negru, în timp ce dungile sale sunt mai coerente și mai paralele. Deși mai mulți specialiști au confirmat că animalele din fotografie sunt de fapt măgari, când a fost contactat de postul local de radio, directorul grădinii zoologice, Mohamed Sultan, a insistat că animalul nu este fals.

Nu este pentru prima dată când o grădină zoologică a fost acuzată că încearcă să păcălească publicul. O altă grădină zoologică din Gaza a expus animalele împăiate în 2012 din cauza lipsei de animale. În 2013, o grădină zoologică chineză din provincia Henan a încercat să treacă un câine masiv tibetan drept un leu african, iar în 2017 o grădină zoologică din provincia Guangxi a dezamăgit vizitatorii prin expunerea pinguinilor din plastic .