Tobele africane de pe plaja terapeutică din Mamaia, destinată tuturor categoriile de persoane cu dizabilităţi, au fost furate. ”Este pentru prima dată când sunt victima unui furt. Acest furt are loc într-un spațiu destinat persoanelor ce ar trebui protejate”, scrie realizatorului proiectului, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Tobele africane au fost FURATE de pe plaja terapeutică. Dacă auzi sau vezi persoane dubioase ce încearcă să vândă acest tip de tobe vă rog sunați direct la Poliția Mamaia. Dacă există martori ce pot da detalii despre persoane ce au fost văzute în seara/noaptea de 27/28 august în stațiunea Mamaia cărând aceste tobe africane, vă rugăm să anunțe Poliția Mamaia”, scrie pe Facebook realizatorul proiectului plajei terapeutice, psihologul Adrian Gemănaru.

Acesta arată că duminică seara a câștigat premiul pentru “Plaja cea mai frumoasă de pe litoralul românesc în 2018”, iar în seara următoare persoane necunoscute au spart ușa magaziei în care erau păstrate bunurile pentru atelierele de pe timpul zilei și au furat o parte din tobele africane.

”Este pentru prima dată când sunt victima unui furt, mai trist că acest furt are loc într-un loc destinat persoanelor ce ar trebui protejate”, mai scrie Adrian Gemănaru.

Plaja terapeutică pentru toate categoriile de persoane cu dizabilităţi a fost inaugurată în iulie la Mamaia, pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. Între principalele atracţii ce pot fi descoperite pe plaja terapeutică se numără zona aromelor, pădurea de bambus - reprezentată de un instrument muzical gigant, curcubeul - format din perdele colorate din texturi diferite ce sunt dispuse în zona de stimulare tactilă, pictura pe sticlă şi un atelier de olărit. Pe plajă a fost instalat şi un cort „spiritual”, unde pot fi auzite tobele africane, din cadrul atelierului de terapie prin muzică. Pentru relaxarea turiştilor în prima parte a sectorului de plajă a fost amenajată o adevărată grădină, cu plante specifice zonei de nisip şi plajă, iar cei dornici să pătrundă în interiorul acesteia se pot bucura de o alee senzorială unde pot întâlni texturi diferite: scoarţă de copac, marmură, rumeguş, felii de lemn, cărămizi, etc.