Zeci de kg de aur, descoperite pe două minerale. Valorează 11 milioane de dolari. O cantitate impresionantă de aur a fost descoperită încrustată pe 2 bucăți mari de cuarț, în mine din vestul Australiei. Aurul găsit ar valora milioane de dolari, potrivit unie estimări relatează BBC. Cea mai mare piatră are încrustat 68 de kg de aur, a anunțat compania minieră canadiană - RNC Minerals, citează știrileprotv.ro.

DiverseFoto: Colaj foto

Misterul vârtejurilor de pe Lună a fost rezolvat. Structurile misterioase de pe Lună ce au forma unor vârtejuri au fost create de către curgerile de lavă magnetică, conform unui nou studiu. În cadrul unei cercetări realizată de către specialiştii Universităţilor Rutgers (New Jersey) şi California (Berkeley) a fost descoperit faptul că activitatea vulcanică din trecut şi câmpul magnetic intern al Lunii au dus la apariţia vârtejurilor lunare, potrivit Descopera.ro.

Mașinile cu adevărat mici: automobile frumoase, cool și extrem de ciudate. Micro-mașinile n-au impresionat niciodată prin performanțe tehnice, tocmai din cauza mărimii extrem de reduse a caroseriei care, nici nu erau prea aerodinamice și nici nu puteau oferi suficient spațiu pentru o mecanică sau electronică avansate. Totuși, mașinile au existat, pentru că producătorii de atunci sperau să revoluționeze traficul urban care devenea tot mai aglomerat și costisitor. Messerschmitt KR175, KR200 și TG50, “tigrul” micro-mașinilor. A fost un vehicul cu trei roți, echipat cu un motor de 20 de cai-putere (pe modelul TG500), conceput pentru o singură persoană, potrivit Playtech.ro.

„Seif” cu mașini rare, într-o parcare subterană. Cum arată primul model de Cadillac, fabricat în 1903. În spatele unor uşi din fier, în subsolul Muzeului de Automobilism din Los Angeles stă ascuns un garaj botezat „Seiful”, care depăşeşte visul oricărui colecţionar de maşini. Înăuntru, parcate una lângă alta, fură privirile vizitatorilor autoturisme rare, unele datând din zorii istoriei automobilelor, potrivit stirileprotv.ro.

O nouă metodă facilitează printarea 3D cu metal. Conform Futurism, cercetătorii din cadrul Universităţii Yale consideră că au descoperit o metodă de creare a obiectelor din metal mult mai simpllu cu ajutorul imprimantelor 3D. Specialiştii susţin că metalul poate fi adus la o densitatea suficient de flexibilă cu uşurinţă pentru a fi transfromat în diferite forme. Pentru a depăşi această problemă, cercetătorii au apelat la BMG-uri (bulk metallic glasses), un tip de material metalic ce nu prezintă aceeaşi rigiditate atomică precum cea a aliajelor din metal, potrivit Descopera.ro.