Cum va fi vremea în România în următorii ani. Climatolog: Structura anotimpurilor se va schimba. M-am uitat pe unele experimente numerice şi unul dintre acestea, în condiţiile unui scenariu pesimist pentru perioada 2021 - 2050, deci nu foarte departe, a simulat temperaturi care au ajuns, e adevărat, de puţine ori, chiar la 50 de grade Celsius în sudul ţării. Atenţie, este vorba de o probabilitate mai mică de producere. O maximă zilnică care se regăseşte în datele simulate o dată sau de două ori, dar, totuşi, faptul că modelul ne arată o astfel de temperatură trebuie să ne pună pe gânduri, potrivit Descopera.

DiverseFoto: Colaj foto

Hackerul care promite că-l dă afară de pe Facebook pe Mark Zuckerberg. Un hacker taiwanez vrea să îl înlăture pe Mark Zuckerberg de pe Facebook și va face chiar un live stream în privința asta. Chang Chi-yuan este un hacker etic din Taiwan, care vrea să îl înlăture pe Zuckerberg de pe propria-i platformă. Taiwanezul a făcut o postare pe contul personal de Facebook, în care a promis că îi va șterge contul fondatorului rețelei sociale. În plus, Chi-yuan susține că va face și un live stream, chiar pe Facebook, în care arată procesul, potrivit Playtech.

Un medic moldovean le vindea pacienţilor reţete false pentru droguri. Poliţia din Republica Moldova a reţinut un medic neurolog din Chişinău care vindea reţete false pentru clonazepam, un medicament care poate fi folosit ca drog. Un bărbat și o femeie din Chişinău,au fost reținuți vineri de poliţie fiind suspectați de trafic de droguri, sub forma medicamentelor cu efecte psihotrope. Valoarea drogurilor totală a drogurilor pe care le-ar fi comercializat ajunge la 200.000 lei moldoveneşti (peste 47.000 lei româneşti), potrivit stirileprotv.ro.

Acceleratorul de la Geneva a confirmat existenţa a două noi particule. Acceleratorul de particule de la Geneva a descoperit două noi particule. Aceste particule ce au fost prezise de modelul standard al quarcilor sunt numite barioni ce fac parte din aceeaşi familie de particule, precum protonii utilizaţi în experimentele LHC. Barionii reprezintă mare parte dintre particulele ce alcătuiesc universul, alături de protoni şi neutroni. Conform Science Alert, protonii sunt alcătuiţi din doi quarci up şi un quarc down, în timp ce neutronii sunt alcătuiţi dintr-un quarc up şi doi quarci down, potrivit Descopera.

Un criminal rus a încercat să evadeze. Tunelul care trebuia să-l ducă în ţara vecină. Un rus condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crimă a fost prins când încerca să evadeze din penitenciar. Bărbatul era închis în colonia penitenciară numărul 7 din Valuiki, regiunea Belgorod, în apropierea graniţei cu Ucraina. Fiindcă nu voia să îşi ispăşeacă până la capăt sentinţa de 20 de ani de închisoare, primită pentru o crimă, a pus la cale un plan de evadare desprins parcă din filme, potrivit stirileprotv.ro.