A existat un faraon cu pașaport și cum l-a obținut e impresionant.Legile Egiptului prevăd ca oricine părăsește țara, fie că e viu sau mort, e să aibă asupra sa actele necesare. Astfel, bătrânul și decedatul faraon a primit un pașaport, devenind prima mumie posesoare a acestui act. La rubrica ocupație se preciza „rege (decedat)”. Pașaportul lui Ramses al II-lea ar putea părea o șmecherie de PR din partea guvernului egiptean, dar nu a fost cazul. Experiența trecută a artefactelor și mumiilor furate a fost mai degrabă motivul. Oficialii i-au eliberat pașaport pentru a se asigura că mumia este protejată din punct de vedere legal, pentru a se putea întoarce în Egipt în siguranță, potrivitPlaytech.

faze tariFoto: Colaj foto

Autodenunț pe Facebook. Ce a scris o tânără care urma să dea examenul auto, pe pagina DNA: "Să aduc în euro sau în lei?".O tânără a postat pe pagina oficială de Facebook a DNA (Direcția Națională AntiCorupție) ceea ce pare a fi un autodenunț sau o glumă. Femeia a scris în mesaj că urmează să dea examenul pentru permisul auto și că va da șpagă. Tânăra voia să știe dacă șpaga respectivă o dă în euro sau în lei, la cursul BNR din ziua aceea. Mesajul s-a viralizat imediat pe Facebook. Internauții s-au amuzat pe seama tinerei care a postat autodenunțul, cel mai probabil în glumă, pe pagina de Facebook a DNA. „Bună ziua, mâine susțin examenul auto și voiam să mă ajutați cu ceva. Cei 300 de euro îi dau în euro sau în lei, la cursul BNR? Mersi”, a scris tânăra pe pagina DNA-ului, potrivitCancan.

Şi-a luat maşină de lux cu o tonă de monede.Un bărbat a cărui identitate nu a fost dezvăluită a pus ochii pe un BMW 530d şi a considerat că e bine să-şi spargă puşculiţa pentru a-l achiziţiona. Zis şi făcut. Numai că atunci când vrei să achiţi 480.000 de yuan exclusiv cu monede trebuie să transporţi banii cu o camionetă. Şi asta pentru că echivalentul sumei de 70.000 $ cântăreşte aproape o tonă, mai precis peste 980 kg. 11 angajaţi ai băncii au numărat banii în 10 ore şi bărbatul şi-a putut lua maşina acasă, după ce toate cele 150.000 de monede au fost contabilizate, potrivitClick.

O broască ţestoasă rănită a primit un scaun cu rotile făcut din Lego. Medicii veterinari se confruntă tot timpul cu probleme pe care nu le au colegii lor care tratează oameni. Şi asta mai ales la capitolul tehnică medicală, unde nevoia îi învaţă să fie ingenioşi. Broasca țestoasă a fost găsită în urmă cu două luni, cu răni care sugerau că a fost lovită de o mașină. Medicii i-au fixat la loc bucățile rupte din carapace, cu plăci și șuruburi folosite în ortopedie. Rămânea însă o problemă.Iar țestoasa pare să se simtă mai bine. Mica vietate va purta dispozitivul până când i se vor vindeca fracturile, iar dacă totul merge bine, va fi eliberată în natură peste un an, potrivitStirile ProTv.

Record mondial, stabilit la Alba Iulia: cea mai mare hartă formată din oameni. 4.807 persoane, majoritatea elevi, au stabilit, sâmbătă, la Alba Iulia, un record mondial, România intrând astfel în Guinness Book cu cea mai mare hartă a unei ţări formată din oameni. În interior s-a alcătuit numărul simbol al acestui an, 100, scrie Mediafax citata deDescopera. Participanţii au venit din 70 de localităţi ale României. Majoritatea au purtat pelerine închise, negre spre gri, iar ceilalţi pelerine albe. Cei din urmă s-au poziţionat în interior, pe conturul cifrei 100, în vreme ce restul participanţilor au umplut teritoriul din jurul lor, pe care era desenată harta României.