O tânără nu se poate căsători cu partenerul său deoarece acesta cântă la lăută. Un tribunal din Arabia Saudită i-a interzis unei femei să se căsătorească cu partenerul său din cauza faotului că acesta cânta la un instrument muzical, invocând motive religioase. În ciuda faptului că tânăra avea eprmisiunea unchiului ei de a se căsători cu respectivul bărbat, fratele tinerei a fost cel care a prezentat dovezi instanței că viitorul său cumnat a cântat la lăută în timpul unui festival în orașul Unaizah, potrivit stirileprotv.ro.

DiverseFoto: Colaj foto

O groapă misterioasă din SUA a început să scuipe, din senin, flăcări de circa 3 metri şi jumătate. Timp de 40 de minute, o groapă din pământ a scos flăcări de circa 3 metri şi jumătate, după care s-a oprit. Până acum, nimeni nu a aflat motivul evenimentului. Conform judecătorului Mickey Pendergrass din Baxter, Arkansas, nici despre Satan nu este vorba, scrie Fox News. Donald Tucker, şeful de la Midway Fire Protection District, a precizat că groapa acţiona ca „un coş”, precizând şi că este suspect în mod particular că focul s-a oprit subit, potrivit Descopera.

Ce se întâmplă când un „robot” pleacă în lume și scrie un roman. Un sistem de rețele neurale conectate între ele a mers într-o călătorie din Brooklyn în New Orleans și a scris romanul „1 the Road”. În spatele realizării sale stă programatorul Ross Goodwin, care l-a făcut pe robot să scrie proză în funcție de coordonatele GPS și a unei camere cu funcții de recunoaștere a imaginilor. Cartea începe promițător: „Era nouă și șaptesprezece minute dimineața, iar casa era grea”, potrivit Playtech.

Un bărbat a stat 28 de ani după gratii, din cauza unei femei care visase că a fost violată de el. Clarence Moses-El, un bărbat din Statele Unite, a petrecut 28 de ani după gratii, pe nedrept, după ce o femeie a visat că acesta o violase. Incidentul a avut loc în 1988, când o femeie a declarat la poliție că a fost violată. Inițial, ea a spus că agresorul ei fusese un individ, care ani mai târziu a și recunoscut agresiunea, însă s-a răzgândit două zile mai târziu. Când se afla în spital, a visat că agresorul ei fusese Moses-El, astfel că acesta a fost condamnat la 48 de ani de închisoare, deși a susținut că e nevinovat, potrivit stirileprotv.ro.

O firmă neozeelandeză trece la programul de lucru de patru zile pe săptămână. Compania neozeelandeză Perpetual Guardian a anunţat că experimentul său de săptămână de lucru de patru zile a fost un succes şi că va adopta acest program de acum înainte. Cei aproximativ 250 de angajaţi ai firmei care se ocupă de depozite, testamente şi planuri imobiliare au experimentat săptămâna de lucru de patru zile în martie şi aprilie anul acesta, cu opt ore de muncă zilnic dar fiind plătiţi pentru cinci zile, scrie Rador. Experţii care au studiat rezultatele testului au constatat că personalul din birourile firmei din toată ţara au raportat niveluri mai reduse de stres, o creştere a satisfacţiei în muncă şi o impresie de echilibru mai bun între muncă şi viaţa privată, potrivit Descoperă.