Cercetătorii au creat cea mai rapidă cameră din lume: la 10 trilioane de frame-uri pe secundă, poate vedea chiar şi lumina în mişcare lentă. Deşi unele măsurători sunt posibile, nimic nu bate o imagine clară, conform lui Jinyang Liang de la INRS. El, împreună cu colegii săi conduşi de Lihong Wang de la Caltech, au creat ceea ce se numeşte T-CUP, cea mai rapidă cameră de luat vederi, capabilă să imortalizeze 10 trilioane (10^13) frame-uri pe secundă. Această nouă cameră face posibilă „îngheţarea” timpului pentru a vedea fenomenele într-o viteză foarte lentă, potrivit Descoperă.

DiverseFoto: Colaj foto

Un club de fotbal din Austria a oferit “vouchere de bordel” suporterilor. Clubul SV Gossendorf tocmai făcuse egal cu AK Graz într-un meci din liga inferioară şi voia să sarbatoareasca momentul. Astfel că le-a oferit suporterilor săi vouchere la clubul de noapte care, de altfel, îi şi oferă sponsorizare. Oferta i-a înfuriat, însă, pe mulţi dintre fanii echipei SV Gossendorf, datorită reputaţiei localului, potrivit stirileprotv.ro.

Ce s-ar fi întâmplat cu dinozaurii dacă n-ar fi fost uciși de un cataclism. Acum 55 de milioane de ani, clima planetei era cu opt grade Celsius mai caldă decât în prezent. În mod paradozal, apa era din belșug, iar vegetația luxuriantă. Era un paradis pentru erbivore, dar, în timp, plantele deveneau mai sărace în nutrienți și, prin urmare, asigurau mai puțină energie. Dinozaurii erbivori gigantici ale căror fosile le admiri azi ar fi scăzut mult în dimensiuni, potrivit Playtech.

Chubbs, aligatorul de 4,5 metri căruia îi „place” golful. „Nu face rău nimănui”. Cunoscut sub numele de „Chubbs”, aligatorul gigant a devenit vedetă pe internet în urmă cu doi ani, după ce s-a plimbat pe un teren de golf din Palmetto, Florida, provocând panică printre jucători. Creatura „monstruoasă”, căreia i s-a mai spus şi „dinozaurul”, a revenit pe terenul de golf vinerea trecută, potrivit Descoperă.

Credincioșii unei moschei s-au rugat în direcția greșită timp de 37 de ani. Potrivit Daily Sabah, această eroare a fost descoperită într-o moschee din localitatea Sugoren, situată în vestul țării, care a fost construită în direcția greșită. Din acest motiv, participanții la rugăciune în toată această perioadă credeau că sunt poziționați spre Mecca în timpul rugăciunii, când de fapt adevărul era altul. Eroarea a fost descoperită abia odată cu venirea unui nou imam, Isa Kaya, care încă de la început a avut dubii cu privire la poziția respectivei moschei, potrivit stirileprotv.ro.