Persoanele ce se orientează uşor în spaţiu au şi simţul mirosului dezvoltat. Persoanele cu o bună memorie spaţială au şi un simţ al mirosului mai bun, conform unui nou studiu efectuat în Canada. Noua cercetare arată că regiuni similare din creier (hipocampusul şi cortexul orbitofrontal medial) sunt implicate în activităţi relativ diferite. Conform Curiosity, specialiştii au descoperit că cortexul orbitofrontal medial ce are implicaţii în funcţiile olfactive este important şi în cadrul memoriei spaţiale, scrie Descoperă.ro.

faze tariFoto: Colaj foto

O fetiță și-a denunțat tatăl, după ce a mințit-o că îi va construi un WC. O fetiță de 7 ani din India a mers la poliție, ca să-și denunțe tatăl că a „păcălit-o”, motiv pentru care ar trebui arestat. Hanifa locuiește cu părinții în Ambur, un orășel din sudul statului Tamil Nadu. Locuința familiei nu are și o baie. Fiindu-i rușine să își facă nevoile afară, ea l-a rugat pe tată să îi construiască un WC, scrie Știrile Protv.

Aplicația care te face mai atrăgător. Prisma Labs, startup-ul din spatele nebuniei cu filtre stilizate aplicate pe fotografii din urmă cu câțiva ani, lansează Lensa, o nouă aplicație vrea să te facă mai frumos decât ești cu adevărat. Aplicația se numește Lensa și este descrisă ca fiind un fel de „Photoshop prin apăsarea unui singur buton” și oferă o suită de funcționalități de editare a fotografiilor menite să facă portretele mai frumoase. Cu Lensa îți poți albii dinți, netezi pielea și alte asemenea lucruri care să te facă mai frumos decât în realitate, scrie Playtech.

Gadgeturi pentru 2019. 2018 a fost un an foarte bun pentru pasionaţii de gadgeturi, dar 2019 ne pregăteşte surprize şi mai plăcute. De la telefonul cu ecran flexibil, până la camere de filmat integrate în ecrane. Anul viitor aduce şi alte noutăţi importante, cum ar fi primul serviciu de transport pasageri cu maşini complet autonome. Vânzările de telefoane nu mai cresc în acelaşi ritm alert, ba din contră, anumiţi producători văd tot mai puţini clienţi. Dintr-un motiv simplu, proprietarii le schimba mult mai rar, inovaţia lipseşte ca motivaţie pentru achiziţionarea unui nou smartphone. Aşadar, 2019 e un an în care producătorii trebuie să vină cu telefoane spectaculoase, inovatoare şi concepte diferite, potrivit Știrile ProTV.

Imaginea care dezvăluie ce fel de persoană ești. Învățăm mereu lucruri despre noi și despre personalitatea noastră, iar unele teste dezvăluie caracteristici de care noi nici nu suntem conștienți. Animalele pe care le îndrăgim pot spune multe despre felul în care gândim. Fa acest test simpatic și vezi ce spune alegerea ta despre tine, potrivit Click.ro.