China a construit o antenă de 17 ori mai mare decât suprafaţa Bucureştiului. Cercetătorii ce fac parte dintr-un proiect controversat din China au dezvăluit că centrul ce conţine o antenă cu unde radio masivă este de cinci ori mai mare decât suprafaţa oraşului New York, ceea ce înseamnă de peste 17 ori mai mare decât suprafaţa Bucureştiului. China lucrează la tehnologia ELF de câţiva ani, iar în prezent aceasta se întinde pe o suprafaţă de 3.700 de kilometri pătraţi. Conform Tech Times, proiectul WEM este constituit din linii de înaltă tensiune capabile să producă radiaţii electromagnetice ce călătoresc pe mii de kilometri prin intermediul aerului de la suprafaţa Pământului, potrivit descoperă.ro.

DiverseFoto: Colaj foto

Un bărbat din capitală s-a trezit că hoții i-au furat ușa de la portbagaj. Un șofer din Chișinău a descoperit uimit că un hoț i-a furat ușa de la portbagaj. Potrivit ProTV Chișinău, șoferul și-a parcat mașina în Sectorul Botanica, iar a doua zi a văzut că a fost prădată de hoți. Acesta a depus plângere la poliție, în speranța că atacatorii vor fi găsiți, potrivit stirileprotv.ro.

Plante și animale vii, pe Lună. Experimentul inedit al chinezilor. Chinezii au dus pe lună plante și animale, pentru a vedea dacă supraviețuiesc. Experimentul se va desfășura pe partea întunecată a Lunii și este gândit ca o simbioză între cele două categorii de viețuitoare: pe de o parte semințele unei plante, și pe de alta, ouăle viermilor de mătase. Un experiment similar s-a desfășurat cu succes și pe Stația Spațială Internațională, scrie libertatea.ro.

Rezolvarea unei ”erori” din plante duce la creşterea culturilor cu 40%. Cercetătorii au modificat genetic plantele pentru a creşte cu 40% mai mari prin optimizarea procesului pe care îl utilizează pentru transformarea luminii solare în hrană. Fotosinteza permite plantelor să absoarbă energia solară şi să producă oxigenul atât de necesar vieţii de pe Pământ. Conform Independent, acest proces este, însă, îngreunat de fotorespiraţie, trăsătură dezvoltată pentru a preîntâmpina o ineficienţă din prezent a fotosintezei obişnuite. Unul dintre compuşii cheie ai fotosintezei este Rubisco, o substanţă ce ajută la transformarea dioxidului de carbon şi a apei în zaharurile de care au nevoie plantele, potrivit descoperă.ro.

Obiect misterios pe cerul Noii Zeelande. Neo-zeelandezii se întrec în a găsi explicații pentru apariția unei mingi de foc pe cer. Aflat în mișcare cu viteză mare, obiectul misterios a fost observat deasupra Muntelui Maunganui, în nordul țării. Supozițiile amatorilor au luat în calcul varianta unui meteorit. În schimb, experții înclină să creadă că ar fi fost o bucată de gunoi spațial, adică o rămășiță a unui satelit dezintegrat la revenirea în atmosfera, potrivit stirileprotv.ro.