Inteligenţa artificială poate descifra cuvintele direct din undele cerebral. Neurologii învaţă computerele să înţeleagă cuvintele chiar din momentul în care acestea sunt produse în creierul uman. În cadrul mai multor lucrări ştiinţifice, specialiştii au demonstrat că pot decoda vorbirea din înregistrări ale activităţii neuronale. Conform Live Science, în fiecare studiu, electrozii amplasaţi direct pe creier au înregistat activitatea neuronală în timp ce pacienţii ascultau un discurs sau rosteau cuvinte în timp ce le era efectuată o intervenţie chirurgicală pe creier, scrie Descoperă.ro.

faze tariFoto: Colaj foto

Cea mai detaliată fotografie cu galaxia noastră vecină de până acum. Dacă te uiți în dreapta constelației Triunghiului, poți vedea galaxia cu același nume, care apare ca o mică pată pe cer. Ea se află la 3 milioane de ani lumină distanță și este unul din cele mai îndepărtate obiecte din galaxie care pot fi observate cu ochiul liber, scrie Playtech.

Semnale radio dinspre o galaxie aflată la 1,5 miliarde de ani lumină, detectate de cercetători. Oamenii de ştiinţă canadieni au transmis că au detectat semnale radio repetate venind dinspre o galaxie aflată la 1,5 miliarde de ani lumină, potrivit The Independent. Este pentru a doua oară când cercetătorii au înregistrat astfel de semnale în cascadă. Acest fenomen astrofizic de mare energie ar putea fi rezultatul unor diverse evenimente, precum explozia stelelor, sau chiar transmisii venite din partea extratereştrilor, scrie Adevărul.

Un spital s-a trezit cu un elan în holul de la intrare. Impozantul animal, care se pare că era o femelă gestantă, a intrat pe o uşă cu senzori care rămăsese blocată din cauza frigului. Nu şi-a continuat prea mult incursiunea, fiind tentat de plantele de la intrare. De altfel, se crede că pentru ele intrase, scrie Știrile Protv.

Un astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională a apelat numărul de urgenţă 911. Astronautul olandez Andre Kuipers, aflat pe Staţia Spaţială Internaţională, a sunat accidental la numărul de urgenţă 911 când încerca să apeleze Centrul Spaţial Johnson al NASA din Houston, scrie Descoperă.ro.