Faze tari: Burlacul Romeo şi-a găsit Julieta; Seminţele de bumbac duse de chinezi pe partea întunecată a Lunii au încolţit; Roboții au început să fie concediați

de L. S.     HotNews.ro
Joi, 17 ianuarie 2019, 5:25 Revista Presei | Faze Tari


faze tari
Foto: Colaj foto
Burlacul Romeo şi-a găsit Julieta. Timp de 10 ani, masculul din specia de broască ”sehuenca” (Telmatobius yuracare) a trăit singur în Museo de Historia Natural Alcide d’Orbigny din Bolivia, până când cercetătorii i-au găsit o pereche. După un deceniu de căutări, savanţii de la Global Wildlife Conservation şi Museo de Historia Natural Alcide d’Orbigny au descoperit broaşte sehuenca într-o expediţie în pădurile boliviene, conform unei declaraţii a oamenilor de ştiinţă de pe 15 ianuarie, scrie Descoperă.ro.

Seminţele de bumbac duse de chinezi pe partea întunecată a Lunii au încolţit. Semințele transportate pe Lună de misiunea Chinei "Chang'e-4" au încolţit, anunţă China National Space Administration (CNSA). Chang'e 4 este prima misiune de aterizare și explorare a părţii întunecate a Lunii. Anunţul marchează o premieră în privinţa materiei biologice crescute pe Lună, evenimentul fiind considerat un pas important spre explorarea spațială pe termen lung, scrie Observator.

Roboții au început să fie concediați. În Japonia există un hotel condus doar de roboți, care se numește Henn-na (în traducere „Ciudat”), care atrage mulți turiști din 2015 încoace. Anul acesta a avut loc o concediere masivă a angajaților roboți. De când s-a deschis în 2015, Henn-na a tot angajat sute de roboți ciudați – unii dintre ei utili, alții mai degrabă enervanți, scrie Playtech.

Descoperire macabră în 2 morminte datând din perioada romană. Arheologii egipteni au descoperit două morminte din perioada romană în Deşertul de Vest, a informat marţi Ministerul pentru Antichităţi de la Cairo, citat de DPA. Cele două morminte au fost descoperite la situl arheologic Beir al-Shaghala, aflat în satul Mout, din Oaza Dakhla, potrivit unei declaraţii a ministerului, scrie Știrile Protv.

"5 balade rock", de Liviu Antonesei. Volumul se deschide cu o prefaţă a lui Sorin Antohi, care fixează coordonatele epocii evocate în poeme - mişcarea hippie, muzica rock, Primăvara de la Praga, mişcările din mai 1968 etc. - şi cuprinde cele cinci poeme rock publicate anterior de Liviu Antonesei pe blogul său, la jumătatea lunii octombrie 2017. Foarte interesantă prefaţa în care Sorin Antohi îţi mărturiseşte "competenţa în domeniul biografiei lui Liviu Antonesei: o prietenie strânsă şi neîntreruptă de patru decenii", scrie Descoperă.ro.


Citeste mai multe despre   
2928 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Piatra funerară a unui ministru
Unu' trecea pe lângă o piatră funerară pe care scria: "Aici se odihneşte fostul ministru al X, un om cu un suflet bun, un om onorabil". - Doamne Sfinte! îşi face cruce...
Bancul zilei: Despre avantaje în comunism
Moscova, februarie 1980, ora 3 noaptea, minus 40 de grade, coadă la carne, vreo trei sute de oameni. Pe la 5, apare măcelarul, care le zice: – N-o să vină multă. Am primit indicaţii de la Centrală să nu dau la evrei. Fără să protesteze, vreo patruzeci de oameni se desprind din coadă şi pleacă prin viscol. Pe la 7.30, măcelarul iese şi zice:
Bancul zilei: Basm
O bătrânică stătea amărâtă pe un balansoar, ţinând în braţe pe motanul ei, Mișu. Deodată apare o zână care-i spune: – Fiindcă ai dus o viaţă cinstită şi ai un suflet bun, îţi voi îndeplini trei dorinţe!
citeste mai multe articole din LIFE
Ultimele articole din Revista Presei | Faze Tari

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version