Burlacul Romeo şi-a găsit Julieta. Timp de 10 ani, masculul din specia de broască ”sehuenca” (Telmatobius yuracare) a trăit singur în Museo de Historia Natural Alcide d’Orbigny din Bolivia, până când cercetătorii i-au găsit o pereche. După un deceniu de căutări, savanţii de la Global Wildlife Conservation şi Museo de Historia Natural Alcide d’Orbigny au descoperit broaşte sehuenca într-o expediţie în pădurile boliviene, conform unei declaraţii a oamenilor de ştiinţă de pe 15 ianuarie, scrie Descoperă.ro.

faze tariFoto: Colaj foto

Seminţele de bumbac duse de chinezi pe partea întunecată a Lunii au încolţit. Semințele transportate pe Lună de misiunea Chinei "Chang'e-4" au încolţit, anunţă China National Space Administration (CNSA). Chang'e 4 este prima misiune de aterizare și explorare a părţii întunecate a Lunii. Anunţul marchează o premieră în privinţa materiei biologice crescute pe Lună, evenimentul fiind considerat un pas important spre explorarea spațială pe termen lung, scrie Observator.

Roboții au început să fie concediați. În Japonia există un hotel condus doar de roboți, care se numește Henn-na (în traducere „Ciudat”), care atrage mulți turiști din 2015 încoace. Anul acesta a avut loc o concediere masivă a angajaților roboți. De când s-a deschis în 2015, Henn-na a tot angajat sute de roboți ciudați – unii dintre ei utili, alții mai degrabă enervanți, scrie Playtech.

Descoperire macabră în 2 morminte datând din perioada romană. Arheologii egipteni au descoperit două morminte din perioada romană în Deşertul de Vest, a informat marţi Ministerul pentru Antichităţi de la Cairo, citat de DPA. Cele două morminte au fost descoperite la situl arheologic Beir al-Shaghala, aflat în satul Mout, din Oaza Dakhla, potrivit unei declaraţii a ministerului, scrie Știrile Protv.

"5 balade rock", de Liviu Antonesei. Volumul se deschide cu o prefaţă a lui Sorin Antohi, care fixează coordonatele epocii evocate în poeme - mişcarea hippie, muzica rock, Primăvara de la Praga, mişcările din mai 1968 etc. - şi cuprinde cele cinci poeme rock publicate anterior de Liviu Antonesei pe blogul său, la jumătatea lunii octombrie 2017. Foarte interesantă prefaţa în care Sorin Antohi îţi mărturiseşte "competenţa în domeniul biografiei lui Liviu Antonesei: o prietenie strânsă şi neîntreruptă de patru decenii", scrie Descoperă.ro.