Lacul din Norvegia care “cântă”. Un lac din Norvegia îi uimește pe cei care se aventurează pe gheața de la suprafața apei. Și asta pentru că atunci când oamenii patinează, lacul “cântă”, potrivit Știrile Protv.

Faze tariFoto: Colaj foto

Cu șoseaua îngheţată bocnă, un bătrân a găsit o modalitate de a ajunge mai repede la destinaţie. O șosea din România, acoperită complet cu gheață, a devenit patinoar în aer liber și prilej de distracție pentru localnici. Nea Ilie, un bătrân din localitate, a fost filmat alunecând pe gheață o distanță apreciabilă, către casă, scrie Observator.

Inteligența artificială e mai bună ca tine. Inteligența artificială a învins omenirea la șah, iar acum IA-ul de la DeepMind face o nouă victimă și înfrânge, în mod convingător, jucători profesioniști de StarCraft II. StarCraft este un joc de strategie complex unde nu doar timpul de răspuns contează pentru a obține victoria, ci și gândirea strategică și abilitatea de a lua decizii cruciale, sub presiune, scrie Playtech.

Un asasin plătit a putut fi condamnat cu ajutorul unui ceas inteligent. Dispozitivele electronice pot ajuta și la condamnarea unor criminali. Pe această listă se poate pune și un model Garmin Forerunner, care a fost folosit de un asasin în Anglia, unde era cercetat pentru două crime. Datele înregistrate de ceas au reuşit însă să îl conecteze pe Mark „Iceman” Fellows de una dintre acestea, scrie Descoperă.ro.

Adolescenta din Suceava cu IQ de geniu. O adolescentă din Suceava, în vârstă de 16 ani, are un IQ de geniu, peste 131. Miruna Elena Palaghean este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Petru Rareş". A învăţat să citească singură la vârsta de cinci ani, iar în clasa a IX-a a obţinut un punctaj aproape perfect la o simulare a Bac-ului american, scrie Adevărul.