Cel mai puternic motor Dacia din istorie. Gama Duster se îmbogățește din 30 ianuarie cu o nouă versiune de motorizare pe benzină, performantă și economică. Este vorba de propulsorul 1.3 TCe, disponibil în două variante de putere, de 130 CP și 150 CP. Rezultat al colaborării dintre Alianța Renault Nissan Mitsubishi și Daimler, acest motor a fost prezentat în premieră pe gama Duster în Octombrie 2018, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, scrie Digi24.

faze tariFoto: Colaj foto

Mercedes îți promite o mașină care nu face niciodată accidente. Mercedes îți promite mașina pe care n-o vei accidenta niciodată. Compania germană vrea să lanseze cât mai curând cea mai sigură mașină din câte ai văzut și asta, într-un viitor foarte apropiat. Mercedes are planuri atât de mari în acest sens, încât promite că va fi dezvăluită curând o mașină concept care să-ți explice principiile ei de funcționare, Playtech.

Astronomii au găsit o verigă lipsă în evoluţia planetelor. Pentru prima dată, cercetătorii au detectat un corp cu o rază de 1,3 kilometri aflat la marginea Sistemului Solar. Obiecte precum acesta descoperit au fost prezise de modelele teoretice de mai bine de 70 de ani. Acestea reprezintă un pas important în procesul de formare al planetelor între grămezile iniţiale mici de praf şi gheaţă şi planetele pe care le vedem astăzi, scrie Descopera.ro.

Trei dintre cei mai buni elevi ai României au fost admişi la Oxford. Rezultatele excepţionale şi munca i-au condus acolo unde şi-au dorit de când au intrat la liceu! Trei dintre cei mai buni elevi ai României au reuşit performanţa să fie admişi la Oxford. Sunt colegi de clasă într-un liceu din Tg. Mureş şi - bineînţeles - olimpici, scrie Observator.

Evadare spectaculoasă dintr-o închisoare din SUA. Trei bărbați au evadat, sâmbătă, din centrul de detenție Hill-Finklea însă au fost prinși câteva ore mai târziu. Deținuții se aflau într-o celulă supraaglomerată în care se aflau, la acel moment, 15 persoane. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate observa cum unul dintre bărbați sparge cu piciorul ferastra celulei, apoi fuge alături de alți doi condamnați, scrie Știrile Protv.