Un nou material, realizat prin fermentaţie, ar putea opri poluarea. Un nou material realizat în laborator ar putea reprezenta o alternativă viabilă la materialele actuale utilizate pentru colectarea plasticului din oceanele lumii. Textilele sintetice, precum poliesterul, sunt înlocuitori durabili ai materialele naturale (lâna sau bumbacul), însă contribuie la apariţia trilioanelor de particule de microplastic ce ajung în oceane, scrie Descoperă.ro.

faze tariFoto: Colaj foto

Misterul Stonehenge, tot mai aproape de rezolvare. Numite "pietre albastre" - blocurile din piatră de nuanţă gri albăstruie incluse în monumentul megalitic de la Stonehenge (Marea Britanie) datează din anul 3000 înaintea lui Hristos, potrivit unui studiu realizat de University College London (UCL), publicat marţi de revista Antiquity şi preluat de EFE, scrie Agerpres. În cadrul studiului au fost realizate patru excavaţii la două cariere Ţara Galilor, de unde se ştie deja că proveneau "pietrele albastre", care au oferit mari evidenţe că extracţia lor s-a produs în urmă cu 5.000 de ani, scrie Digi24.

Lampa desprinsă din filmele SF. Acestă lampă de birou al cărui bec levitează pare desprinsă din filmele science fiction, însă este cât se poate de reală și o poți cumpăra și tu. Levia este o lampă de birou care funcționează datorită inducției electromagnetice, iar asta face ca becul să leviteze. S-a născut dintr-o combinație de tehnologie, eficiență energetică și un design inovator, scrie Playtech.

O adolescentă din Oradea cântă la nu mai puţin de şapte instrumente. O adolescentă din Oradea are şanse să devină un Mozart al zilelor noastre! Are un talent cu totul special: aşa-numita ureche muzicală absolută. La fel ca vestitul compozitor austriac. Cântă la nu mai puţin de şapte instrumente şi are o voce deosebită. Însă nu muzica clasică este preferata ei. Tânăra este atrasă de cea populară, scrie Observator.

Coloana vertebrală este mai ''inteligentă'' decât se credea anterior. Creierul este centrul funcţiei aparatului locomotor, dar cât de inteligentă este coloana vertebrală. Conform unui nou studiu, este mai capabilă decât credeam. Se ştia că circuitele din această parte a sistemului nervos, care se află de-a lungul coloanei, controlează lucrurile aparent simple, precum reflexul durerii la oameni şi alte funcţii locomotorii la animale, scrie Medical Xpress, potrivit Descoperă.ro.