​Un fermier şi-a construit un avion în curte din banii economisiţi. Ce materiale a folosit. Zhu Yue, un fermier din provincia Liaoning (nord-estul Chine) şi-a construit singur un avion din resturi de la groapa de gunoi şi fier vechi. Bărbatul spune că şi-a dorit întotdeauna să aibă propria lui aeronavă, dar nu neapărat una care să şi zboare. A strâns bani în speranţa că îşi va putea cumpăra un avion nefuncţional, casat de o linie aeriană, dar a descoperit că o asemenea epavă ajunge la peste 10 milioane de yuani (1,5 milioane de dolari), scrie Stirile ProTv.

faze tariFoto: Colaj foto

Primul lac din lume căruia i se acordă aceleaşi drepturi ca unui om. Lacul Erie din Statele Unite ale Americii este prima apă din lume care primește drepturi umane. Legea a fost adoptată în urma voturilor locuitorilor din Ohio. Ideea de a adoptat o lege care să ofere lacului aceleași drepturi ca unui om a venit după criza apei din Toledo, din august 2014. Aceasta a pornit de la faptul că lacul a fost extrem de poluat de fermele din apropiere, încât apa potabilă din oraș a devenit toxică și nu putea fi nici filtrată, nici fiartă, scrie Unica.

Au încercat să fure bucăţi din două mumii, dar au fost prinşi pe aeroport. O bucată din trunchi, un braţ, o parte din mâna stângă şi două picioare, ce proveneau de la două mumii au fost recuperate de pe aeroport. Rămăşiţele au fost ascunse în două boxe, scrie Live Science. După ce autorităţile aeroportului au descoperit şi confiscat bucăţile de corp, arheologii le-au examinat şi au ajuns la concluzia că proveneau de la două mumii străvechi. Artefactele au fost lăsate în custodia Muzeului pentru Antichităţi din Cairo pentru a fi restaurate, potrivit Descopera.

Noi imagini spectaculoase de pe Jupiter. Ce au descoperit cercetătorii NASA. Imagini care par desprinse din picturile lui Van Gogh au fost surprinse de naveta Juno deasupra planetei Jupiter. NASA a dat publicității noi fotografii spectaculoase făcute de Juno, nava spațială care a explorează planeta Jupiter încă din anul 2016. Juno a reușit să furnizeze imagini și date spectaculoase despre Jupiter în toți acești ani, specialiștii descoperind un haos de furtuni pe cea mai mare planetă din Sistemul Solar. Iar aceste furtuni au furnizat încă din 2016 imagini de-a dreptul spectaculoase, pe care Juno a reușit să le capteze, scrie Stirile ProTv.

A scrijelit cu un cui pe maşina de lux a bărbatului care a înșelat-o. Ce mesaj a scris femeia. O femeie înșelată din Cluj-Napoca s-a răzbunat crunt. A luat un cui și i-a scrijelit pe mașina de lux a bărbatului un mesaj dur. Bărbatul nu a depus până acum plângere la Poliție. O clujeancă a aflat că iubitul ei o înşală și a decis să se răzbune cu vârf şi îndesat pe el şi pe bolidul lui de lux, scrie adevarul.ro. Femeia a scrijelit cu un cui pe maşina iubitului un singur cuvânt: „Curvarule”, scrie Click.