Un judecător le-a interzis părinților să-și numească fiul cum vor ei. Judecătorul din Brive-la-Gaillarde a decis, zilele trecute, că fiul unei familii din Brive, născut în noiembrie 2018, nu poate primi prenumele celebrilor jucători de fotbal Antoine Griezmann şi Kylian Mbappe. Magistratul a fost sesizat în privinţa situaţiei legate de numele copilului de procurorul Republicii, la rândul său alertat de ofiţerul de stare civilă din Brive, care a considerat că prenumele alese “îi pot aduce prejudicii copilului”, potrivit Stirile ProTv.

faze tariFoto: Colaj foto

S-au întrecut în coafuri de gheaţă. Nebunie maximă în staţiunea de iarnă Takhini Hot Springs, din Yukon, Canada. Zeci de turişti au luat cu asalt izvoarele cu apă caldă pentru a participa la cea mai recentă ediţie a Concursului Internaţional al Coafurilor Îngheţate. Şi când afară sunt temperaturi de până la -10 grade Celsius, concurenţii nu au avut nevoie să stea prea mult timp cu capul ”la coafat” pentru că gerul s-a dovedit a fi un frizer extrem de rapid, scrie Click.

O tânără a născut 6 bebeluși în doar 9 minute. Thelma Chiaka, o tânără din Houston, statul american Texas, a adus pe lume șase bebeluși deodată, o performanţă cu care puţine mămici se pot mândri. Micuții sunt perfect sănătoşi, iar mama se simte foarte bine după nașterea lor. Femeia a devenit mămica a patru băieţei şi două fetiţe în doar nouă minute, spun medicii americani, potrivit msn.com. Tânăra şi-a numit fetiţele Zina şi Zuriel. Cei patru băieţi nu au fost încă botezaţi, scrie Cancan.

De ce exista aisberguri de culoare verde. În Antarctica există și aisberguri de culoare verde, iar bucățile imense de gheață le-aud at mereu bătăi de cap oamenilor de știință. Asta deoarece niciodată nu a fost clar cum se produce acest fenomen. Într-un studiu publicat de „Journal of Geophysical Research: Oceans” oamenii de știință au precizat că de vină ar fi gheața marină care variază în culoare pentru că în apă există tot soiul de compuși. În special materiale din oxid de fier. La această concluzie s-a ajuns după ce savanții au detectat mari concentrații de fier în Amery Ice Shelf, scrie Ciao.

Păianjen uriaș, filmat când se strecoară într-o mașină. Un păianjen uriaș a fost filmat strecurându-se într-o mașină care aștepta la semafor, în orașul australian Adelaide. Deși toate portierele și geamurile erau închise, arahnida și-a făcut loc prin crăpătura portbagajului, devenind un pasager nepoftit. Scena înfiorătoare a fost surprinsă de un șofer care aștepta la semafor în apropierea mașinii ghinioniste. Deși oricine și-ar dori să afle dacă un păianjen uriaș i-a pătruns sau nu în habitaclu, realizatorul filmării nu a avut ocazia să îl avertizeze pe respectivul conducător. În schimb, cameramanul se amuză de faptul că acesta din urmă va avea „o surpriză dezgustătoare' cât de curând, scrie Auto bild.