Televiziunea de stat din Rusia are un prezentator robot. Alex, așa cum a fost numit de creatorul său, inginerul Alexei Iujakov, a stârnit deja numeroase controverse în rândul telespectatorilor săi, fiind suspectat că ar fi folosit pentru propagandă politică, scrie BBC. Robotul nu are mâini și picioare, are capul confecționat din silicon și seamănă izbitor de mult cu Iujakov. Compania producătoare, Prombot, a anunțat că în timp, Alex va primi și membrele superioare și inferioare, potrivit Stirile ProTv.

faze tariFoto: Colaj foto

Un șofer român din Franța a trecut de 91 de ori prin punctele de taxare fără să plătească iar acum datorează statului francez 10.000 de euro. Românului i-a fost confiscat camionul, iar el a fost reținut și condamnat. Șoferul român a fost judecat la tribunalul din Narbonne, unde a declarat că a încălcat legea pentru a face economii. Românul folosea două metode de trecere a barierelor fără să plătească. Prima era să se apropie foarte încet de barieră şi să o forţeze până se declanşa ridicătorul, apoi trecea. A doua metodă, denumită „trenul mic”, consta în apropierea de maşina din faţa lui şi trecerea imediat după aceasta, aproape lipit de ea, scrie lindependant.fr. El susține că economisea 300 de euro lunar doar trecând fraudulos prin punctele de trecere a barierelor, potrivit Libertatea.

O fetiță de 12 ani din Craiova se numără printre cei mai deștepți copii din lume. Timeea Petrescu, o fetiță de 12 ani din Craiova, care locuiește cu părinții în Anglia, a devenit membru al organizației Mensa, din care fac parte oamenii cu un IQ ridicat. Micuța Timeea a obținu 162 de puncte la testul de inteligență. La vârsta de doi ani, Timeea făcea adunări și scăderi cu bunicul ei, un bun matematician. La patru ani, fetița a început grupa pregătitoare și în șase luni vorbea fluent limba engleză. În prezent, Timeea Petrescu este în clasa a VII-a la colegiul Heathland Matematica si Stiinte din Londra, potrivit Unica.

Pentru prima dată, paleontologii au găsit ''amprente'' de dinozaur conservate perfect. De-a lungul anilor, cercetătorii au aflat multe despre anatomia dinozaurilor, dar o trăsătură a acestora a rămas până acum necunoscută în cea mai mare parte. Dintre toate urmele de dinozaur descoperite până acum, care sunt rare, mai puţin de 1% au urme lăsate de piele. Recent, paleontologii au găsit 5 astfel de amprente, într-o descoperire fără precedent. Lipsa amprentelor este o lacună semnificativă în cunoaştere, întrucât acestea arată „semnături” unice ale dinozaurilor, scrie Science Alert citat de Descopera.

Le-a cântat vecinilor săi o melodie, dar apoi a fost arestat. „Au apucat să înregistreze”. Robert Mirabella, în vârstă de 62 de ani, a fost acuzat că și-a insultat vecinii, într-o melodie compusă chiar de el. Bărbatul i-ar fi jignit „în rime”, fiind acompaniat și la chitară, potrivit Metro. „Vecinii au apucat să înregistreze „actul artistic” și au sunat la poliție, unde au spus că acel cântec le-a tulburat liniștea și i-a „iritat”. Inițial, Robert a negat acuzațiile, dar apoi a spus că melodia pe care a compus-o nu se referea neapărat la vecinii săi, potrivit Stirile ProTv.