Aşa arată cel mai mare castel de nisip din lume. Neamţul Thomas van Dungenm de 58 de ani, a reuşit să intre în Cartea Recordurilor cu un proiect uimitor. El a iniţiat construirea celui mai mare castel de nisip din lume. Artişti din Olanda, Rusia, Ungaria, Letonia şi Polonia au realizat monumentala sculptură. Uriaşul castel de nisip a fost ridicat în staţiunea Binz, de pe insula Ruegen din Marea Baltică, nordul Germaniei. Acesta a fost terminat la 5 iunie, are înălţimea de 17,66 metri şi cântăreşte 11.000 de tone, scrie Click.

Faze tariFoto: Colaj foto

Un turist a spart codul unui seif ce stătea încuiat de 40 de ani de la prima încercare. De-a lungul anilor, micul muzeu Vermilion Heritage din Alberta (Canada) a încercat prin toate mijloacele să spargă codul unui vechi seif ascuns în pivniţa sa, dar toţi, inclusiv experţii, au dat greş. Astfel că muzeul a transformat situaţia într-un joc distractiv: vizitatorii au fost invitaţi să-şi încerce mâna şi să dibuiască codul.„A fost ghicire pură. Am fost complet uluit. M-am dat înapoi şi m-am gândit: cumpăr un bilet de loterie în seara asta!”, a spus el conform Adevarul.

Apariție inedită pe cerul Germaniei. Fenomenul, văzut și în cel de-al Doilea Război Mondial. Un avion de pasageri a fost surprins în momentul în care a lăsat în urmă un curcubeu spectaculos. Fenomenul a fost surprins de fotograful german Nick Beyersdorf, în vârstă de 20 de ani, în timp ce se afla în curtea casei sale. „Este, cu siguranță, cea mai reușită poză pe care am făcut-o în acest an. Nu cred că mai poate fi întrecută. Eram în grădină cu mama mea și aveam și camera de fotografiat cu mine”, a spus tânărul, potrivit stirileprotv.ro

O companie din SUA oferă o recompensă celor care renunță la smartphone timp de o săptămână. Condițiile pentru a da curs provocării. Candidații ideali sunt „dependenți de telefoane inteligente, experți în social media și tocilari pasionați de tehnică”. De asemenea, compania americană a precizat că vor avea „puncte bonus aplicanții care au o prezență activă pe rețelele de socializare și care sunt dispuși să-și împărtășească experiența pe vlog”. Reprezentanții companiei americane au precizat că vor plăti 1.000 de dolari dacă persoana selectată dă curs cu succes provocării, notează Libertatea.

FBI publică rezultatele unor probe de ţesut considerate ca aparţinând lui Bigfoot, corespondentul american al lui Yeti. În dosarul de 22 de pagini – ajuns în spaţiul public după o cerere formulată în baza accesului liber la informaţiile de interes public – se arată că FBI-ul a acceptat să testeze fire de păr „ataşate de o bucăţică de piele” obţinute de Centrul de Informare cu privire la Bigfoot din Oregon, scrie Adevarul.