Cioclovina 1, dovada celei mai vechi crime de pe teritoriul românesc, confirmată. Este şi una dintre primele omucideri din istorie. O nouă analiză a unui craniu de bărbat din perioada Paleoliticului Superior arată că individul a avut parte de o moarte violentă. Craniul fosilizat al unui bărbat adult din Paleolitic, cunoscut ca Cioclovina 1, a fost descoperit în 1941 în peştera Cioclovina Uscată, din comuna Boşorod (judeţul Hunedoara). De la descoperirea craniului, datat ca având o vechime de circa 33.000 de ani, a fost subiectul unor studii extinse, potrivit Eurekalert. Simulările au arătat că ambele fracturi au fost rezultatul unei lovituri consecutive cu o bâtă, scrie Descoperă.

DiverseFoto: Colaj foto

Motivul emoționant pentru care un hoț a refuzat să fugă cu banii găsiți în casa de marcat. Un hoţ atipic i-a intrigat peste măsură pe poliţiştii din Philadelphia, dar şi pe proprietarul unui magazin unde bărbatul intrase să fure toţi banii. Când a văzut însă că în casa de marcat nu e o sumă prea mare, hoţul s-a răzgândit şi, întristat de aşa o dezamăgire, i-a mărturisit vânzătorului că avea nevoie de o sumă mare, pentru o operaţie de transplant, vitală fiicei sale, potrivit stirileprotv.ro.

Politicianul păcălit de un video din GTA V putea fi foarte bine din România. Lumea se confruntă, în prezent, cu un asalt al falsurilor, de la videouri și poze deepfake până la deepnude. Dar un politician nu a avut nevoie de așa ceva ca să fie păcălit. În schimb, fără să pară că o zice în glumă, a distribuit pe Twittter un video din GTA V. „Un avion scapă la limită din ceea ce putea fi un dezastru uriaș”, a scris acesta. „E un miracol cât sânge rece a avut pilotul”. Deși mesajul era îmbucurător, videoul în cauză e din GTA V, potrivit Playtech.

Fisură masivă, vizibilă din spaţiu, în urma cutremurului din California. Imagini din satelit, furnizate recent de Planet Labs postului american de televiziune CNN, arată că în zona apropiată de epicentru a apărut o fisură. Crăpătura masivă se întinde pe o distanţă semnificativă, într-o zonă în care ar fi existat apă înainte. Modelele de eroziune din nisipul deşertului indică că o parte din apă ar fi fost absorbită. Imaginile din satelit nu sunt singura dovadă că topografia regiunii a suferit modificări ca urmare a cutremurului. O şosea din apropiere este acum închisă după ce vibraţia cutremurului a spart şi mutat secţiuni ale carosabilului, potrivit Descoperă.

Secretul sumbru al “celui mai frumos lac” din Rusia. Ce riscă cei care înoată în el. Apele turcoaz au devenit ca un magnet pentru turiștii care ar face orice pentru a obține o poză perfectă pentru rețelele de socializare. Însă aceștia ar trebui totuși să se ferească de ”Novosibirsk Maldives”, un lac din Siberia, care atrage prin culorile sale spectaculoase. Este vorba despre un lac artificial foarte toxic, în care de obicei ajunge cenușă de la o centrală de cărbune din apropiere. Lacul este plin cu substanțe chimice care pot provoca reacții cutanate alergice, potrivit stirileprotv.ro.