Pe Pământ au trăit papagali care ajungeau la un metru înălţime. Papagali care măsurau până la un metru, în înălţime, au trăit pe Pământ în trecut. Confirmarea vine de la o echipă internaţională de paleontologi care a analizat două oase ale unei gheare, descoperite în 2008 în apropiere de St Bathans, din regiunea sudică Otago a Noii Zeelande. Cercetarea, publicată în ultimul număr al jurnalului Biology Letters, a arătat că papagalul măsura aproape un metru şi trăia în urmă cu 19 milioane de ani. S-a estimat că avea o greutate în jur de şapte kilograme şi un cioc imens cu care putea să spargă orice dorea, scrie Descoperă.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Rulota care merge pe apă și pe uscat este visul oricărui aventurier. Dacă ți-ai dorit de când erai mic să-ți cumperi o rulotă, Sealander 2014 s-ar putea să fie cel mai versatil produs din această categorie. La prima vedere, nu este foarte mare, dar e dotată cu tot ce ți-ai putea dori. În plus, funcționează la fel de bine pe apă și se comportă ca un amfibian, un detaliu pe care nu-l poți spune despre multe creații din același segment de piață. Noua rulotă amifibian este creația designerului german Daniel Straub și, deși nu a fost creată pentru aventuri în mijlocul oceanului, este prefectă dacă îți dorești un picnic pe lac, conform Playtech.

O planetă telurică nou descoperită are pe cer trei sori. O echipă de cercetători de la Centrul pentru Astrofizică Harvard-Smithsonian a descoperit o nouă exoplanetă telurică, puţin mai mare decât Pământul, în relativa apropiere a Sistemului Solar, la o distanţă de 22,5 ani lumină de Soare, care orbitează în jurul unui astru dintr-un sistem format din trei stele din clasa piticelor roşii, de tip spectral M, se arată în articolul Digi24.

Perseide 2019 – când vine ploaia de meteori. Perseidele sunt o ploaie de meteori, un eveniment ceresc în care mai mulți meteori sunt observați pe cerul nopții, radiind dintr-un punct fix. În 2019, Perseidele se pot observa în noaptea de 12 spre 13 august, începând cu ora 22:00, dar și în noaptea de 13 spre 14 august. Ploaia de meteori, Perseide, în care mai mulți meteori sunt observați pe cerul nopții este cauzată de fluxuri de corpuri cosmice denumite și meteoroizi care intră în atmosfera Pământului la viteze foarte mari pe traiectorii paralele, notează Libertatea.

Un AI ar putea să primească drepturile asupra unui patent de invenţie. Cercetători şi avocaţi din trei ţări încearcă să schimbe regulile acordării patentelor de invenţie pentru ca un program de inteligenţă artificială să primească credit pentru invenţiile sale. Inginerul american Stephen Thaler, împreună cu o echipă de avocaţi, încearcă să convingă autorităţile Uniunii Europene, ale Marii Britanii şi ale Statelor Unite ale Americii că programul de inteligenţă artificială creat de către el, Dabus AI, trebuie să îi fie recunoscute eforturile în crearea unor noi produse, scrie Descoperă.ro.