Nu e o fiinţă reală, dar are o avere de 107 milioane $. A fost inventat primul manechin virtual, Miquela Sousa, care se bucură de un imens succes. Este de fapt o imagine generată pe calculator, mai precis un fel de desen animat care imită perfect omul. Creată de firma americană Brus, ai cărei fondatori sunt Sara DeCou, de 27 de ani, şi Trevor McFedries, de 33 de ani, Miquela a apărut deja în reclame pentru celebre case de modă, cum ar fi Calvin Klein, Ugg, Samsung, Balenciaga şi Prada, notează Click.

Faze tariFoto: Colaj foto

Uber vrea să-ți vândă acum bilete de tren și autobuz. Uber a înregistrat pierderi destul de mari în ultima vreme și vrea să intre acum și pe piața mijloacelor de transport în comun. În acest sens, a încheiat mai multe parteneriate cu agenții de tranzit din Statele Unite, Canada, Marea Britanie și Australia pentru a oferi bilete pentru oamenii cu dizabilități. În unele cazuri, chiar pentru a înlocui complet sistemul de transport public din anumite orașe. Compania susține că poate oferi un transport în comun mai flexibil, dar și mai ieftin, în special în zonele unde aceste servicii sunt insuficiente, scrie Playtech.ro.

NASA a testat nanosateliţi propulsaţi de apă, ca parte a eforturilor sale de dezvoltare a instrumentelor de mici dimensiuni dedicate explorării spaţiale. Oamenii de ştiinţă de la NASA au testat de curând două navete spaţiale CubeSats de dimensiuni reduse, cuburi cu latura de 10 centimetri, acestea făcând parte din programul Small Spacecraft Technology Program (SSTP), dedicat dezvoltării unor navete de dminesiuni reduse care să fie folosite în scopuri ştiinţifice sau în cadrul viitoarelor misiuni cu echipaj uman, conform Descoperă.ro.

Cabine pentru prostituate în aeroport. Politicianul care a lansat ideea. Fostul aeroport Tempelhof din Germania, martor al numeroaselor evenimente istorice, ar putea fi dotat cu cabine unde clienții se pot întâlni cu prostituate. Ideea îi aparține unui politician din Berlin. Primarul districtului central Mitte din Berlin a propus instalarea „Verichtungsboxen” - cabine unde prostituatele pot întâlni clienți - o ofertă pentru îmbunătățirea siguranței lucrătoarelor sexuale din oraș, se arată în articolul Știrile Pro Tv.

Măsurarea durerii şoriceilor de laborator are implicaţii majore în medicină. Şoriceii de laborator sunt folosiţi pentru dezvoltarea unor noi medicamente, iar o măsurare mai precisă a durerii pe care aceştia o resimt poate conduce spre medicamente mai bune. În ceea ce priveşte studiile clinice pentru dezvoltarea unor noi medicamente împotriva durerii, şoriceii se dovedesc a fi de mare ajutor, ei fiind primii pe care noile medicaţii sunt testate. De măsurarea cât mai precisă a durerii şi a reacţiilor şoriceilor depinde, în final, întreg procesul de creare a noilor medicamente, potrivit Descoperă.ro.