Turiștii din Praga nu mai au voie să bea alcool pe stradă. Riscă o amendă de până la 400 de euro. Capitala Cehiei, o atracție europeană importantă pentru turiști, are noi reguli. După ora 22.00, oamenii sunt îndemnați să păstreze liniștea, dar și să nu consume alcool pe stradă. Turiștii vor putea să se bucure în continuare de berea cehă la terasele din centrul orașului, dar nu vor putea să meargă cu paharul sau cu sticla în mână. Iar cum poliția este la tot pasul cei care vor încălca acestă regulă vor avea serios de suferit, căci amenda ajunge la 400 de euro, scrie Libertatea.

Faze tariFoto: Colaj foto

Elon Musk nu a renunțat la ideea sa controversată de a bombarda Marte cu rachete nucleare. În urmă cu 4 ani, fondatorul agenției spațiale SpaceX a declarat în show-ul de televiziune “The Late Show With Stephen Colbert” că o variantă pentru a face planeta Marte mai locuibilă ar fi bombardarea polilor săi cu rachete nucleare. În opinia sa, exploziile ar putea vaporiza polii înghețați ai planetei, eliberând destui vapori de apă și dioxid de carbon ca să încalzească planeta. Se pare că Musk nu a renunțat încă la această idee, deoarece joi, 15 august, a scris pe Twitter un mesaj care a încins rețeaua socială: ”Nucleare pe Marte!”, potrivit Știrile ProTv.

Oglinda care probează haine în locul nostru. Cum se schimbă industria de retail în era tehnologiei. Nu vă place culoarea unei rochii? Nici o problemă, ridicați mâna sau adresați o comandă vocală și aveți la dispoziție toată paleta de culori. Puteți chiar proba articole care nu sunt în magazin. Folosește inteligența artificială, elemente de realitate augmentată și senzori de înaltă calitate pentru a vă oferi o experiență cât mai reală. Este deja folosită în magazine din Statele Unite cu mare succes. Experiența în sine într-un magazin ar putea deveni foarte personală sau lipsită total de spațiu privat, depinde cum alegeți să priviți lucrurile, conform Digi24.

Un galez va intra în cărţile de istorie cu o călătorie de peste 6.000 de kilometri pe jos. Un explorator galez a devenit prima persoană care a parcurs singur pe jos întregul traseu al fluviului Yangtze din China, după un traseu care a durat un an. Ash Dykes, din Old Colwyn, Conwy, şi-a început călătoria pe platoul tibetan în urmă cu un an şi a încheiat-o la începutul acestei săptămâni în apropiere de Shanghai, după ce a parcurs mai mult de 6.000 de kilometri. Călătoria galezului în China nu a fost una uşoară, Dykes a ajuns până la altitudini de 5.100 de metri, a înfruntat viscole şi temperaturi foarte scăzute, dar a trebuit să se păzească şi de animalele sălbatice periculoase, se arată în articolul Descoperă.ro.

Bugatti a prezentat în California cea mai puternică supermaşină a sa, Centodieci, de 10 milioane de dolari. Centodieci, dotat cu un propulsor de 1.600 de cai putere care ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar 2,4 secunde. Centodieci este cel mai recent supermodel al Bugatti, care sărbătoreşte cea de-a 110-a aniversare a companiei franceze. Spre deosebire de modelul La Voiture Noire, de 18,7 milioane de dolari, construit pentru grand touring, Centodieci este dedicat vitezei. Compania construieşte doar 10 vehicule Centodiecis, care sunt prevăzute cu motor W16 de 8 litri, relatează Adevărul.