Epava Titanicului se descompune. Vasul ar putea deveni de nerecunoscut în următorii ani. O echipă de exploratori ai oceanului care au inspectat epava Titanicului, aflată la aproximativ 4 kilometri adâncime în Oceanul Atlantic, spun că părţi ale sale au rămas în condiţie surprinzător de bună, însă altele au fost distruse complet. Cel mai mare grad de deteriorare a fost observat la tribordul navei, pe partea camerelor echipajului, scrie Digi24.

Faze tariFoto: Colaj foto

NASA este cu un pas mai aproape de tehnologia realimentării cu combustibil în spaţiu. Oamenii de ştiinţă au testat recent unul dintre cele trei instrumente destinate realimentării cu combustibil în spaţiu. În acest moment, realimentarea rachetelor care au misiuni în spaţiul cosmic se realizează prin ataşarea la Staţia Spaţială Internaţională. Pe viitor, capacitatea de a alimenta în spaţiu, fără a mai fi necesară cuplarea la habitatul spaţial, se poate dovedi vitală pentru succesul misunilor de explorare spaţială viitoare. Pregătindu-se pentru un astfel de scenariu, NASA a început proiectarea unor sisteme care să permită o astfel de manevră şi, de curând, a testat Robotic Refuelling Mission 3 în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale, potrivit Descoperă.ro.

Elon Musk e speriat de asteroizi și spune că Pământul e complet lipsit de apărare. Elon Musk a anunțat într-o postare că o rocă uriașă ar putea să lovească la un moment suprafața Pământului. Potrivit acestuia, lucrurile stau și mai rău de atât, pentru că în momentul de față nu avem niciun fel de sistem de apărare și suntem lăsați neprotejați în fața acestei posibile amenințări. eclarațiile acestuia vin în urma anunțului potrivit căruia NASA a început pregătirile pentru un asteroid care urmează să treacă prin apropierea planetei noastre. Acesta se numește Apophis și va avea un diametru de peste 300 de metri, notează Playtech.

Rockerii au îmbrățișat protejarea naturii la Folk Rock Fest Piatra Craiului. Mai multe trupe și artiști au militat pe scenă, pentru parcurile naționale și au mulțumit, nu autorităților publice ci naturii la Folk&Rock Fest Piatra Craiului, primul festival muzical din România găzduit de un parc național. Cel mai verde festival dedicat naturii și primul organizat într-un parc național, a dovedit că se poate ca aproape 7000 de oameni să păstreze curațenia si prospețimea unuia dintre cele mai frumoase locuri din tară. Folk Rock Fest Piatra Craiului, a transformat artiștii în adevărați militanți pe scenă pentru ariile protejate, mulți dintre aceștia chiar au dormit în pădure, conform Libertatea.

“Călătoria” în lumea Star Wars, posibilă datorită unei tehnici moderne. De acum, la un mall din New York s-a deschis o sală în care poţi pătrunde în realitatea virtuală a Războiului Stelelor. Aşa că, acea galaxie îndepărtată în care se desfăşoară acţiunea seriei ştiinţifico-fantastice este acum mai aproape. O “călătorie” în lumea cavalerilor Jedi şi a soldaţilor imperial costă 30 de dolari şi include senzaţii pe măsură. Asta pentru că firma care a instalat acest spaţiu virtual a folosit o tehnică de ultimă oră, potrivit Știrile Pro Tv.