Cel mai mare yacht din lume a fost construit în România. Cine a plătit pentru el? Cel mai mare yacht din lume are o lungime de 183 de metri și se numește REV Ocean. Ambarcațiunea Research Expedition Vessel a fost lansată la apă în portul din Tulcea, unde a și fost construită de compania VARD. REV Ocean e un yacht cu patru motoare diesel și e capabil să atingă o viteză maximă de 17,8 noduri (aprox. 32 km/h). Totodată, are o autonomie de peste 39.000 de kilometri la o viteză medie de 11 noduri (aprox. 20 km/h). Cu autonomia asta poate acoperi aproape 98% din Pământ, scrie Playtech.

Faze tariFoto: Colaj foto

Misterul unui animal găsit îngheţat. Ar putea fi unul dintre primii câini domesticiţi. Cadavrul a ceea ce pare un câine - sau un lup - de acum peste 14.000 de ani, aproape perfect conservat în solul îngheţat al Siberiei, a fost examinat recent de oamenii de ştiinţă ruşi şi danezi, care spun că ar descifra ARN-ul animalului. Resturile creaturii din Pleistocen au fost găsite în 2015 în Tumat, în regiunea Yakuţia din Rusia, dar până acum nu au fost studiate de oamenii de ştiinţă, notează Știrile Pro Tv.

Un cercetător francez a „spart” sistemul de vot electronic din Moscova. Luna viitoare, la Moscova, va debuta primul sistem de vot electronic bazat pe tehnologia blockchain Ethereum. Acest sistem ar trebui să fie extrem de sigur şi ar trebui să ajute la eficientizarea procesului de votare, cetăţenii putând vota de acasă, de pe oricare dispozitiv doresc. Se pare însă că sistemul nu era atât de sigur pe cât sperau autorităţile iniţial, un cercetător francez reuşind să spargă sistemul în doar 20 de minute, se arată în articolul Descoperă.ro.

NASA anchetează prima infracțiune extraterestră. NASA are o problemă destul de mare din cauza unei astronaute. Ea e acuzată că ar fi comis prima infracțiune din afara spațiului terestru. Astronauta Anne McClain este acuzată că, în timpul unei misiuni pe Stația Spațială Internațională, a accesat de pe computerele acesteia un cont bancar. Nu era al ei, ci al fostului soț. Și așa intră în istorie prima infracțiune extraterestră pe care Statele Unite ale Americii și NASA trebuie s-o rezolve, notează Playtech.

Cum au ajuns locuitorii unei străduțe din Paris să nu mai suporte străinii. Strada Crémieux din Paris gestionează cu greu faima nou dobândită. Faţadele sale colorate au devenit un paradis pentru instagrameri şi un coşmar pentru cei care locuiesc aici. Aceştia sunt furioşi pe invazia influencerilor şi le solicită autorităţilor să intervină. Locuitorii străzii s-au săturat de oameni care le fotografiază casele. Zi de zi, apar oameni care încep să facă poze. Aşa că au început să se ascundă în locuinţele lor, potrivit Digi24.