​Cum a fost o Tesla furată în câteva secunde fără prea mare efort. Camerele de securitate din curtea unui cetățean englez au surprins hoții în timp ce îi furau mașina. Partea interesantă e că aceștia nu au avut nevoie decât de 30 de secunde pentru a putea duce la bun sfârșit jaful. Hoții au păcălit computerul de la bordul mașinii Tesla să creadă că dispozitivul de deblocare al mașinii se afla lângă automobil și au folosit pentru asta un sistem destul de puțin complicat, scrie Playtech.

Faze tariFoto: Colaj foto

Jandarmii internetului au detectat un virus care a accesat 850.000 de computere din 100 de țări. Jandarmii internetului din Franța au reușit să anihileze un server care a trimis un virus în 850 de mii de computere din 100 de țări. Operațiunea de proporţii a fost de durată: a început în primăvară, când o companie producătoare de programe antivirus a descoperit că hackerii intrau în calculatoare echipate cu sistemul de operare Windows şi le controlau de la distanță, fără să îşi dea seama proprietarii. Au reușit să creeze astfel milioane de monede virtuale, să ceară răscumpărări și să fure date sensibile, precum dosarele medicale ale pacienților unor spitale din Israel, potrivit Digi24.

Astronomii au descoperit o nouă planetă, de dimensiunea Pământului. Ar putea fi locuibilă. Oamenii de știință anunță că au descoperit trei noi planete, care orbitează în jurul unei stele aflate în afara Sistemului Solar, iar una dintre ele ar putea fi locuibilă. Toate cele trei planete sunt de dimensiunea Pământului, însă doar una dintre ele ar putea fi locuibilă. Planetele orbitează în jurul unei stele cunoscută drept „pitică roșie”, care este a douăzecea cea mai apropiată stea de Sistemul nostru Solar. Se află la 12 ani lumină distanță, notează Știrile Pro Tv.

Racheta Starhopper a trecut cu brio de ultimul zbor experimental. Ultimul test al rachetei Starhopper a fost un succes, reuşind, după mai multe amânări, să se desprindă de la sol şi să realizeze o aterizare controlată. Anunţul reuşitei a fost făcut de către Elon Musk pe Twitter, unde i-a felicitat pe angajaţii companiei sale pentru munca depusă. Scopul ultim pe care Elon Musk şi compania sa îl urmăresc este realizarea unui sistem de rachete reutilizabile care, pe viitor, ar putea fi folosite pentru transportul astronauţilor şi chiar al coloniştilor pe Marte, conform Descoperă.ro.

China: un bloc de şase etaje s-a scufundat brusc în pământ. Locatarii, evacuaţi de urgenţă. Un bloc de locuinţe de şase etaje s-a scufundat în pământ, miercuri dimineaţă, în oraşul Shenzhen, din sudul Chinei. Locatarii au ieşit din clădire după ce au auzit zgomote ciudate, scrie presa internaţională. Un bloc de locuinţe de şase etaje din cartierul Luohu din Shenzhen, în provincia Guangdong (sud), s-a scufundat brusc în pământ. Nimeni nu a fost rănit, locatarii ieşind de urgenţă din clădire după apariţia unor zgomote ciudate la parter, scrie presa locală, preluată de mai multe publicaţii internaţionale, relatează Adevărul.