„Vânătoare de vrăjitoare” în Cecenia. Ce a pățit o femeie care ar fi făcut vrăji. O femeie din Cecenia care pretindea că este vrăjitoare a fost forțată să-și recunoască faptele și să afirme că nu va mai face asa ceva. Sekinat Ibragimova era foarte căutată de oamenii din zona Grozny, care îi cereau să arunce vrăji asupra foștilor parteneri, ori să-i ajute să treacă anumite examene. Un lider local pro-Vladimir Putin a pornit o campanie împotriva vrăjitoriei, astfel că femeia a fost reținută și forțată să renunțe la activitățile ei, în sediul unui post local de televiziune, scrie Știrile Pro Tv.

Faze tariFoto: Colaj foto

Supereroii din desene animate au urcat la geamurile unei secții de oncologie pentru a-i bucura pe copiii internați acolo. Copiii internați la Centrul de Oncologie pediatrică, hematologie și imunologie, din Barauliani, de lângă Minsk, în Belarus, au avut parte de o surpriză de proporții zilele trecute. Când s-au uitat pe geam, n-au mai văzut doar cerul și ce le mai oferea, de obicei, priveliștea, ci eroii din desenele animate favorite. Pe la geamuri au coborât, rând pe rând, pentru a-i bucura pe micuții pacienți Țestoasele Ninja, Thor, Captain America, Spiderman și Batman, potrivit Libertatea.

Netflix a făcut o gafă de proporții pe care utilizatorii au primit-o cu brațele deschise. Netflix a oferit din greșeală publicului data de lansare a unuia dintre cele mai așteptate seriale de pe platforma de streaming. Informația vine dintr-o postare pe contul de Facebook al Netflix Olanda, care acum este ștearsă. Totuși, screenshot-urile rămân pentru posteritate, și putem vedea exact cum s-a dat de gol platforma. Postarea respectivă conținea o listă de seriale de pe platformă, iar în dreptul fiecăreia exista și un număr de nopți care ar mai trebui să treacă pentru ca respectivul sezon să apară online. Postarea arăta că ar mai fi 97 de nopți din momentul respectiv și până când vom putea vedea The Witcher pe Netflix. Potrivit calculelor, data lansării serialului ar fi 17 decembrie 2019, conform Playtech.

Un astronom amator ar putea fi autorul descoperirii unui al doilea obiect interstelar. În data de 30 august, un astronom amator din Ucraina a fost primul care a observat o cometă pe cerul nopţii. În 30 august, un astronom amator din Ucraina a fost primul care a identificat o cometă care se deplasa pe cerul nopţii. Pornind de la observaţiile astronomului amator, alţi oameni de ştiinţă au teoretizat faptul că obiectul pe care acesta l-a identificat ar putea să îşi aibă originea în afara sistemului nostru solar, notează Descoperă.ro.

Cea mai adâncă fântână geotermală îți arată cum ne vom încălzi sustenabil, în viitor. S-au finalizat lucrările la cea mai adâncă fântână geotermală realizată vreodată pe planeta noastră, iar beneficiile unor astfel de lucrări sunt semnificative din perspectiva sustenabilității. La scurt timp după finalizarea lucrărilor, s-au realizat primele teste pentru exploatarea temperaturilor înalte. Fluxul de apă care a fost trecut pe acolo se pare că poate fi folosit într-o manieră eficientă pentru generarea de electricitate geotermală și încălzire sustenabilă, scrie Playtech.