Primul bărbat care a mers în vacanță la ruinele lăsate în urmă de ISIS. ”Simți moartea”. Un bărbat din Marea Britanie a devenit prima persoană care a avut curajul de a merge în vacanță, la ruinele Statului Islamic. Andy Drury, în vârstă de 53 de ani, nu a avut viză și s-a aflat în pericol de a fi răpit, în timpul celor 3 zile petrecute în Mosul, în nordul Irakului. Bărbatul a cheltuit în această vacanță periculoasă aproximativ 4.000 de lire. Tată a 4 copii, Andy și-a petrecut ultimii 20 de ani călătorind în locurile pe care mulți oameni înceacă să le evite. Mai mult, Andy spune că nu a purtat deloc haine de protecție, conform Știrile Pro Tv.

Faze tariFoto: Colaj foto

iPhone 11 Pro vs. o cameră cu 100 megapixeli: poate cea mai absurdă comparație? iPhone 11 Pro are 12 megapixeli pe toate cele trei camere. Fujifilm GFX 100 are 100 de megapixeli și un senzor care-i cât jumătate de iPhone. Dar Apple se laudă cu fotografie computațională, inteligență artificială și îmbunătățiri mari pe fotografie. Așa că un test se impunea, chiar dacă nu duce la vreo concluzie utilă. Rezultatele nu sunt deloc surprinzătoare. iPhone 11 Pro se descurcă mai prost la tot, de la balans de alb la expunere și defocalizarea zonelor care nu-s relevante. Josh Rossi, cel care a făcut testul, a lucrat un pic în Photoshop pe fiecare cadru și extraordinar de mult pe ultimul, care ar trebui să fie un afiș de film, potrivit Playtech.

Statuie în formă de falus, veche de peste 3.000 de ani, descoperită de arheologi în Suedia. O statuie în formă de falus, cu o înălţime de peste 50 de centimetri, folosită la ritualurile de fertilitate în urmă cu circa 3.000 de ani, a fost descoperită în Suedia de o echipă de arheologi. Se crede că falusul din piatră, ce pare a fi din perioada Epocii de Bronz (între 1800 şi 500 î.Hr), a fost folosit în sacrificiile de sânge făcute pentru un zeu păgân al fertilităţii. Statuia a fost descoperită de arheologi într-un sit din apropierea oraşului Gothenburg. În apropiere au mai fost descoperite foarte multe oase de animale, ceea ce reprezintă un bun indicator al teoriei conform căreia în zonă s-ar fi făcut foarte multe sacrificii, relatează Descoperă.ro.

De opt luni, nu s-a atins de telefonul mobil, dacă mai rezistă patru, câștigă 100.000 $. Elana Mugdan, în vârstă de 29 de ani, din New York, SUA, nu s-a mai atins de opt luni de telefonul inteligent și dacă mai rezistă încă patru luni primește un premiu de 100.000 de dolari din partea companiei Vitaminwater. Cum a început totul? În luna decembrie a anului trecut, compania i-a provocat public pe internauți să scape de dependența de telefonul mobil. Mii de americani s-au înscris în concurs, dar au abandonat pe parcurs. Elana Mugdan nu s-a mai atins de telefonul ei inteligent iPhone 5s de opt luni. Și pentru a fi sigură că nu va fi tentată să pună mâna pe el, tânăra de 29 de ani, de profesie scriitoare, a vândut dispozitivul și și-a cumpărat un telefon mobil clasic, cu clapetă, scrie Click.

Madridul începe vânătoarea de peruși. Păsările au devenit un pericol pentru populație. Primăria Madrid a hotărât să înceapă vânătoarea perușilor care au invadat capitala Spaniei, cele peste 12.000 din aceste păsări strident colorate adunate aici devenind un pericol pentru sănătatea locuitorilor și a biosistemului. Papagalul călugăr a fost inițial importat din Argentina ca animal de companie. Costul pentru vânarea unui singur peruș este estimat la 8 euro. Edilii din Madrid s-au săturat de perușii din oraș. Mai exact, de miile de păsări de un verde strident care țipă pe cerul capitalei spaniole și își construiesc cuiburi impresionante în copacii din oraș. Consiliul local și-a anunțat intenția de a reduce numărul de peruși după ce un studiu recent a arătat că populația acestora a crescut de la 9.000 de exemplare acum trei ani la 12.000 în prezent, se arată în articolul Libertatea.