​Glume în presa de la Budapesta pe seama similitudinii de nume dintre premierii României și Ungariei. Abia s-a votat guvernul Ludovic Orban și în presa ungară au și început glumele pe seama similitudinii de nume între premierii României și Ungariei, Ludovic Orban și respectiv Viktor Orban. Site-ul de stiri index.hu oferă cititorilor: dacă Orbán = Orban, atunci practic am recucerit Ardealul sau măcar suntem conduşi de aceeaşi persoană; tabăra Orbán numără câteva milioane de alegători, în timp ce Orbán/Orban e sprijinit potenţial de peste 10 milioane; dacă Orbán e într-adevăr acelaşi cu Orban, atunci cine joacă rolul celuilalt Orb/a/án atunci când amândoi trebuie să apară în public în acelaşi timp sau chiar unul lângă altul, potrivit Digi24.

DiverseFoto: Colaj foto

Un chinez şi-a tăiat un deget deoarece credea că veninul viperei care l-a muşcat îl va omorî. Vipera care l-a muşcat este cunoscută în regiune ca „şarpele cinci paşi”. Un fermier din provincia Zhejiang, China, se află în mijlocul unei situaţii neobişnuite, mai exact acesta a fost muşcat de către un exemplar din specia Deinagkistrodon acutus şi pentru a nu fi expus pericolului reprezentat de veninul acestui şarpe şi-a secţionat un deget. Bărbatul, care în presa locală este numit Zhang, şi-a tăiat degetul arătător al mâinii drepte deoarece a vrut să împiedice împrăştierea veninului în întreg corpul şi ca urmare să moară, scrie Descoperă.ro.

Un Lamborghini abandonat într-un hambar a fost vândut cu 1,6 milioane de dolari. Un Lamborghini Miura P400 S, abandonat de ani de zile într-un hambar, a fost vândut la o licitație din Londra cu 1,6 milioane de dolari, informează Libertatea. Acest model este considerat prima supermașină modernă, datorită vitezei și designe-ului său. Bolidul fabricat în 1969 era abandonat din 2015 într-un hambar, după ce al doilea său proprietar a încetat din viață. Familia în proprietatea căreia se afla îl avea din 1974 și nu l-a folosit aproape niciodată.

Cea mai dulce maşină a fost expusă în Italia. Ferrari-ul de ciocolată face furori printre turişti. O reproducere din ciocolată a maşinii Ferrari F2004, cea mai de succes maşină condusă de celebrul Michael Schumacher, a fost realizată de maestrul ciocolatier Mirco Della Vecchia. Aceasta poate fi văzută la expoziţia “Sciocola”, deschisă la Modena, în Italia. A fost creată cu prilejul aniversării vârstei de 50 de ani a lui Schumacher, cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile. Neamţul a câştigat al 7-lea titlu mondial cu maşina Ferrari F2004. După cum se ştie, Michael Schumacher a suferit un grav accident la schi în decembrie 2013. De atunci s-a aflat în comă până la 16 iunie 2014. În septembrie 2019, a fost tratat la un spital din Paris şi este “conştient”, notează Click.ro.

O aplicaţie îi ajută pe cei care doresc să se orienteze în cimitir. O companie israeliană a dezvoltat aplicaţia care oferă utilizatorilor posibilitatea de a naviga prin cimitir în căutarea mormintelor unde odihnesc cei care le-au fost dragi. Aplicaţia oferă indicaţii vocale şi grafice care îi ajută pe cei care îşi doresc să se orienteze în cimitir, în căutarea locurilor unde sunt îngropate persoane pe care le-au cunoscut. “Gravez” este aplicaţia care rezolvă problema orientării pentru cei care caută mormântul sau chiar ceremonia de înmormântare a unei persoane dragi. Aplicaţia este disponibilă deocamdată numai în Israel, dar compania producătoare şi-a arătat intenţia de a o comercializa la nivel mondial, se arată în articolul Descoperă.ro.