​Un român din Italia s-a dat drept milionar și a pus la cale un plan prin care să fure un ceas de colecție, de 120.000 de euro. Un român de 56 de ani care trăiește de ani buni în Italia, fără domiciliu și loc de muncă, a pus la punct un furt în urma căruia s-ar fi putut îmbogăți. Bărbatul s-a dat drept milionar și colecționar de ceasuri și a fost foarte aproape de a fura un ceas de 120.000 de euro. Românul de 56 de ani a văzut pe internet, pe un site specializat, un anunț de vânzare pentru un ceas de colecție în valoare de 120.000 de euro. L-a contactat pe proprietar și dându-se drept un om de afaceri foarte bogat și colecționar de obiecte de valoare și-a dat întâlnire cu el. Într-un moment de neatenție, românul a încercat să înlocuiască cutia cu ceasul cu o alta, goală. Vânzătorul nu a observat mișcarea, însă fiul acestuia a fost pe fază și a acționat, scrie Digi24.

Faze tariFoto: Colaj foto

Detaliul surprinzător, scos la iveală după analizarea mumiei unei pisici din Egiptul Antic. Felina avea trei cozi și cinci picioare Specialiștii Institutului de Cercetare în Informatică și Sisteme Aleatorii din Franța au obținut rezultate neobișnuite, după ce au analizat rămășițele unei pisici mumificate în urmă cu 2.500 de ani în Egiptul Antic. Oamenii de știință au descoperit că felina avea cinci picioare și trei cozi. Cu ajutorul unui tomograf, oamenii de știință din cadrul Institutului de Cercetare în Informatică și Sisteme Aleatorii (IRISA) au analizat mumia unei pisici, vechi de 2.500 de ani. Au scos la iveală detalii surprinzătoare după ce au reconstruit modul în care arăta felina cu ajutorul imaginilor tridimensionale. În urma analizei, cercetătorii au ajuns la concluzia că mumia pisicii nu avea craniu și nici vertebre sau coaste. Felina avea însă cinci picioare în spate și trei cozi, scrie Libertatea.

Cum Instagram te lasă să cumperi sclavi direct de pe platformă. Pe Instagram poți vinde și cumpăra aproape orice, iar o nouă investigație arată că acest lucru este valabil și când vine vorba de sclavi. Jurnaliștii de la BBC News Arabic au descoperit o piață de sclavi în cadrul căruia oamenii puteau fi cumpărați și vânduți direct pe platforme online. Ceea ce e și mai îngrijorător este faptul că acest lucru se putea desfășura lejer pe aplicații pe care le folosim zilnic, precum Instagram. Aici, postările au fost promovate prin hashtag-uri promovate de algoritmi, iar „tranzacțiile” erau negociate prin mesaje private. După ce a fost anunțată despre această problemă, Facebook a declarat că a interzis unul dintre hashtag-urile implicate în procesul de vânzare de sclavi de pe Instagram, conform Playtech.ro.

Alexa, ''citată'' ca martor într-un caz de omucidere din Statele Unite. Asistentul virtual Amazon Alexa ar putea decide soarta unui inculpat într-un caz de omucidere în Statele Unite. Adam Reechard Crespo este acuzat că şi-a ucis iubita folosind o suliţă în luna iulie în Hallandale, Florida. Reprezentanţii săi legali spun însă că a fost un accident, însă probele audio de pe o boxă inteligentă Amazon Echo ar putea să fie factorul decisiv între o condamnare pentru crimă de gradul doi sau ucidere din culpă, potrivit Descoperă.ro.

Un bărbat a murit după ce a mâncat 41 de ouă. Pariul pus din cauza unui scandal i-a fost fatal Un bărbat din India a murit după ce a încercat să mănânce 50 de ouă pentru a câștiga un pariu pus cu un prieten. Omul mai trebuia să consume nouă ouă pentru a ieși învingător în disputa bizară care l-a costat viața. Polițiștii spun că Subhash Yada, un bărbat de 42 de ani, a început să se certe cu prietenul său, în timp ce se aflau într-o piață din localitatea indiană Bibiganj. Pentru a pune capăt disputei, bărbații au hotărât să pună pariu suma de 2000 de rupii (aproape 122 de lei), câștigător fiind cel care reușește să mănânce primul 50 de ouă, se arată în articolul Libertatea.