O actriță a împușcat un bărbat într-un film horror. Colegii au aflat apoi că a fost arestată pentru o crimă reală. O actriță care a împușcat mortal un bărbat într-un film horror este acuzată pentru o crimă asemănătoare, în viața reală, iar colegii ei au aflat acest lucru la o zi după încheierea filmărilor. Actița Aisling Tucker Moore-Reed e acuzată că și-a împușcat unchiul în 2016, în statul Oregon. Moore-Reed, în vărstă de 30 de ani, fostă jurnalistă, a jucat rolul lui Valerie Faust în filmul „From the Dark” (Din întuneric), lansat de Halloween. Echipa care a făcut filmul spune că nu știa că actrița a fost acuzată pentru împușcarea mortală a unchiului său, potrivit Digi24.

Faze tariFoto: Colaj foto

Țara în care femeile nu au voie să poarte ochelari la locul de muncă. Decizia unor companii din Japonia de a interzice angajatelor să poarte ochelari la locul de muncă a declanșat un val de reacții în media locală, dar și internațională. Mai multe publicații și posturi de televiziune japoneze susțin că unele companii din țară le-au interzis femeilor să poate ochelarii, din diferite motive. Potrivit surselor citate, unele lanțuri de retail au decis să interzică ochelarii deoarece angajatele care îi poartă dau “o impresie de răceală”. Hashtagul “glasses are forbidden”/“ochelarii sunt interziși” a devenit popular în Japonia, în timp ce actrița și scriitoarea Yumi Ishikawa a lansat o petiție, prin care cere renunțarea la dress-codurile mult prea învechite și tradiționale, scrie Știrile Pro Tv.

Cine va îndrăzni să mănânce prima legumă crescută în spațiu? Chiar dacă știi sau nu de ele, astronauții desfășoară în spațiu tot felul de experimente, iar creșterea plantelor este unul dintre ele. De la testarea adidașilor și până la demonstrarea rezistenței unor dispozitive, spațiul cosmic reprezintă un mediu propice pentru experimente. De exemplu, NASA a lansat în iulie un experiment prin care încearcă să determine ce plante pot fi cultivate în spațiu. În acest sens, vrea să trimită o anumită specie de ardei spre Stația Spațială Internațională. Ardeii Española chile ar urma să fie primul tip de legumă cărnoasă crescută și recoltată la bordul ISS. Nimeni nu știe cine va fi prima persoană care va gusta o astfel de legumă, conform Playtech.ro.

Fenomen extrem de rar surprins de un fotograf amator în Finlanda. Fotograful amator Risto Mattila a fost printre cei care au avut norocul să întâlnească un fenomen meteo rar pe o plajă din Finlanda. Bărbatul se afla la o plimbare pe plajă alături de soția lui pe Insula Hailuoto, în Golful Bothnic, situat între coasta de vest a Finlandei și coasta de est a Suediei, când a văzut că nisipul este acoperit de mii de „ouă de gheață” Citeşte întreaga ştire: Fenomen extrem de rar surprins de un fotograf amator în Finlanda. Meteorologii spun că fenomenul este cauzat de un proces în care diverse bucăți de gheață sunt rostogolite de vânt sau apă, căpătând aspectul unor ouă, notează Libertatea.

Un criminal condamnat la închisoare pe viaţă susţine că şi-a ispăşit sentinţa când a murit şi a fost resuscitat. Un bărbat care executa o sentinţă de închisoare pe viaţă pentru crimă susţine că şi-a ispăşit pedeapsa după ce o septicemie i-a provocat moartea temporară. În 2015, deţinutul a fost transportat de la Penitenciarul din Iowa la spital, unde inima i-a fost repornită de cinci ori. Acum, Benjamin Schreiber, condamnat pentru crimă în 1997, susţine că şi-a ispăşit pedeapsa de patru ani, însă Curtea de Apel din Iowa i-a respins cererea de eliberare. Curtea de Apel a considerat pretenţia sa „neconvingătoare şi fără merit“, spunând că sentinţa lui Schreiber este valabilă până când deţinutul este declarat decedat de un examinator medical, arată Adevărul.ro.