​​În 2015, doi antreprenori germani căutau fonduri pentru afacerea care să revoluționeze industria prezervativelor. 4 ani mai târziu, compania lor, care a produs primele prezervative vegane, valorează mai mult decât și-ar fi putut imagina vreodată cei doi, potrivit BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei doi antreprenori și-au dat seama că prezervativele conțin proteine animale care să facă latexul mai moale, lucru pe care aceștia l-au scos total din produsele lor. De la această idee a plecat noua lor afacere: să facă prezervative vegane, unde procesul de producere este unul prietenos cu mediul. Spre surprinderea fondatorilor, ideea a avut succes, dat fiind faptul că piața este suprasaturată de același tip de produse. Antreprenorii și-au numit compania "Einhorn", unicorn în germană. Fondatorii doresc să intre în aceeași companie selectă cu start-up-uri ca Airbnb sau Deliveroo.

Deși era prezervativelor făcute din intestin de animal s-a terminat, în majoritatea prezervativelor actuale încă se găsește proteină animală: caseină. Einhorn a vrut să schimbe ceva și mai mult de atât, să obțină latexul din care este făcut prezervativul într-o manieră care să nu afecteze mediul înconjurător. Einhorn a reușit să se detașeze de plantațiile clasice de gumă, care au dus la poluare masivă și defrișări. Compania lucrează cu mici fermieri din Thailanda care nu folosesc pesticide decât dacă este nevoie, având în plan să nu mai folosească chimicale deloc în viitor.

Anul 2016 a adus în Germania o creștere a vânzărilor de produse prietenoase cu mediul la 60 de miliarde de euro prognozându-se o creștere accelerată. Acest lucru se reflectă și în afacerea celor doi antreprenori. Einhorn a vândut 4,5 milioane de prezervative dar dorința lor de schimbare nu rămâne doar în cadrul acestei companii. Ei doresc să lanseze o petiție spre guvernul german pentru ca aceștia să ia măsuri concrete împotriva schimbărilor climatice.