Dinţi umani folosiţi ca bijuterii preistorice, descoperiţi în Turcia. Un studiu arheologic recent spune povestea neobişnuită a trei dinţi de om care au o vechime de aproximativ 8.500 de ani şi care au fost descoperiţi în Çatalhöyük, o localitate din centrul Turciei. Aceşti dinţi, spun istoricii, au fost folosiţi drept bijuterii, fiind găuriţi în mod deliberat. Cel mai probabil este vorba de un artefact care să amintească de cel trecut în nefiinţă sau obiect care să îl ajute pe purtător să primească anumite atribute ale decedaţilor, notează Descoperă.

Faze tariFoto: Colaj foto

Această firmă le permite angajaților să stea acasă dacă sunt mahmuri. Atunci când sunt mahmuri, angajații The Audit Lab, companie specializată în marketing digital, pot să rămână acasă, pentru a scăpa de greață, de durerile de cap și de starea generală proastă. Cofondatoarea The Audit Lab spune că politica referitoare la mahmureală îi face pe angajații tineri să se simtă la fel de apreciați precum cei mai în vârstă, care au copii și se bucură de alte avantaje, conform Incredibilia.

Povestea lui Moș Crăciun. Cine este de fapt cel mai îndrăgit personaj. Există multe legende despre Moş Crăciun, însă una dintre cele mai cunoscute este următoarea: Fecioara Maria era pe cale să-l nască pe Iisus, astfel că i-a cerut lui Moş Ajun să o adăpostească. Acesta din urmă, însă, pe motiv că este sărac, a refuzat-o şi a îndrumat-o să meargă la Moş Crăciun, fratele său mai bogat. Fecioara Maria a mers acasă la Moş Crăciun, unde soţia lui a primit-o. A trimis-o, însă, să nască în grajdul animalelor, deoarece soţul ei era un om rău. Doamna Crăciun ar fi ajutat-o pe Maica Domnului să nască, însă când a aflat, Moş Crăciun s-ar fi înfuriat şi i-ar fi tăiat mâinile soţiei sale, potrivit Știrile Protv.ro

Gest eroic făcut de doi bărbați, după ce vatmanul unui tramvai a leșinat. Călătorii și-au dat seama că ceva nu e în regulă când tramvaiul a trecut prin stații fără să oprească. Au strigat la vatman, iar pentru că acesta nu dădea semne că ar auzi au năvălit în cabină, găsindu-l prăbușit peste panoul de comandă. Pasagerii au acționat semnalul de alarmă, dar tramvaiul nu s-a oprit imediat. O femeie a sunat la compania de transport, iar altcineva la poliție. Cei doi bărbați care au pătruns în cabină au reușit însă, cumva, să acționeze frânele și să oprească tramvaiul, scrie Libertatea.

Bonele de noapte, salvarea părinților care vor să se odihnească. Cât costă serviciul. Pentru o proaspătă mămică aflată la primul bebeluş, grijile şi nopţile nedormite sunt principalele probleme cu care se confruntă în primele săptămâni de la naştere. Britanicii au găsit, însă, o soluţie: bonele de noapte - asistente care vin la domiciliu şi au grijă de bebeluşi atunci când părinţii lor recuperează nopţile nedormite. Preţul pentru câteva ore de somn neîntrerupt este însă destul de piperat: aproape 200 de lire sterline pe noapte, notează Știrile Protv.ro