Membrii unei familii din Maun, Botswana, au fost șocați când s-au trezit în dimineața zilei de de 31 decembrie 2019 și au văzut că în piscina lor înota un hipopotam de 3 tone. Conform lui Brent Reed, proprietarul casei, hipopotamul a fost descoperit de un paznic, relatează The Independent. ​

HipopotamFoto: Captura YouTube

Brent Reed, în vârstă de 47 de ani, l-a filmat pe unul dintre băieții săi în timp ce acesta relata despre cele întâmplate: „Aici este un hipopotam și stă în piscină de aproximativ 10 ore. A transformat apa din piscină în verde...ieri era limpede și albastră, iar acum este verde, maronie.”

Brent Reed, care apare și în emisiunea „Safari Brothers”, difuzată pe National Geographic Wild, a declarat că „Râul Thamalakane a secat, așa că piscina noastră a fost probabil cel mai primitor loc pentru hipopotam, deoarece casa noastră este aproape de albia uscată a râului.”

Hipopotamii sunt considerați unul dintre cele mai periculoase animale din Africa, cu fălcile uriașe, capabile să zdrobească crocodilii. În ciuda dimensiunilor lor, pot atinge viteze de aproape 32 km/h pe uscat.