Mașinile Tesla vor „înjura” pietonii în locul tău. Dacă trăiești în orașe aglomerate, e imposibil să nu fi auzit înjurături în trafic. Mulți șoferi dau geamul jos și se iau de alți participanți. Ei bine, dacă deții o Tesla nu mai e cazul să faci și tu asta. Dacă, din întâmplare, deții o Tesla, atunci ar fi bine să știi că nu vei mai fi nevoit să dai geamul jos pentru a-ți exprima anumite „nemulțumiri” referitoare la trafic. Cu alte cuvinte, ai putea renunța la a claxona secunde bune dacă mașina din față nu se mișcă. Elon Musk a oferit câteva indicii pe Twitter despre ce ar vrea să aducă pe modelele sale. E vorba de niște boxe externe, care le va permite mașinilor „să vorbească” în trafic. Practic, prin acele speakere se vor adresa celorlalți participanți la trafic. E posibil ca această funcție să fie parte integrantă din sistemele cerute de americani și europeni, pentru ca mașinile electrice, extrem de silențioase, să nu mai treacă neobservate în trafic, conform Playtech.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

O companie chinezească şi-a prezentat taxiurile zburătoare în SUA. Compania Ehang este prima de origine chineză care a primit acordul autorităţilor americane să îşi înalţe maşina zburătoare numită Ehang 216. Ehang este una dintre companiile care crede că în viitor maşinile zburătoare vor deveni o metodă de transport similară cu Uber. Astfel, compania investeşte în tehnologia de vehicule zburătoare autonome, bazate pe motoare electrice. Modelul Ehang 216 este echipat cu 16 motoare cu elice, care pot permite atingerea unei viteze de 130 km/h. Vehiculul cântăreşte puţin sub 300 de kg şi permite o încărcătură de încă 220 kg, fie de persoane fie de echipament. Având în vedere că este vorba despre un simplu prototip, atât viteza, cât şi capacitatea ar putea fi crescute în viitor, notează Descoperă.ro.

Un american a supraviețuit 20 de zile în zăpezile polare din Alaska. Un tânăr a cărui cabană din zona polară a statului Alaska a fost distrusă într-un incendiu a fost găsit după 20 de zile de echipele de căutare plecate după el. În mod miraculos, tânărul de 30 de ani a reușit să supraviețuiască în ciuda temperaturilor foarte scăzute. „Cabana lui a ars la jumătatea lunii decembrie ucigându-i câinele şi lăsându-l izolat în temperaturi mult sub zero grade şi fără niciun mijloc de comunicare timp de 23 de zile”, a explicat Poliţia din Alaska. După ce a fost salvat, tânărul a povestit cum a reușit să supraviețuiască. „Am calculat că aveam o raţie de două cutii de conserve pe zi timp de 30 de zile. Aveam şi un borcan de fasole. Două cutii cu unt de arahide au devenit plastic topit. Am avut şi un borcan cu maioneză, dar nu m-am atins de el”, a adăugat acesta, arată Libertatea.

Un cuplu și-a continuat nunta în timp ce un vulcan erupea. Imagini surprinzătoare. Un cuplu din Filipine și-a continuat nunta, în ciuda faptului că vulcanul Taal erupea în spatele lor. Înainte de nunta lor, un avertisment a fost lansat, prin care se transmitea că vulcanul va erupe, însă acest lucru nu i-a oprit pe tineri. În urma evenimentului, mirii au avut parte de fotografii inedite. Vulcanul Taal este al doilea cel mai activ din Filipine, iar erupția lui a dus la evacuarea a 8.000 de persoane din zonă. se arată în articolul Știrile Pro Tv.ro.

O tânără a fost obligată să facă un test de sarcină pentru a i se permite să urce la bordul unui avion. O tânără de 25 de ani din Japonia a fost nevoită să facă un test de sarcină înainte de a urca la bordul unui avion cu destinația Saipan, o insulă din Oceanul Pacific. Incidentul s-a petrecut în noiembrie 2019. Midori Nishida, o tânără de 25 de ani, urma să ia un zbor din Hong Kong către insula Saipan pentru a-și vizita părinții. Însă, personalul companiei aeriene i-a impus o condiție bizară: pentru a putea urca la bordul avionului, Midori trebuia să facă un test de sarcină. Insula Saipan din Oceanul Pacific a devenit o destinație preferată de femeile care doreau să dea naștere pe teritoriul Statelor Unite, copiii devenind astfel eligibili pentru cetățenia americană. Oficialii companiei Express Airways au explicat că măsura luată nu a fost decizia lor, scrie Digi24.