Un bărbat care a cumpărat un ceas Rolex în anul 1974 pentru suma de 345.97 $ a participat la o emisiune televizată pentru a aflat valoarea actuală a ceasului. Atunci când specialistul i-a spus că ceasul poate valora 400.000 $ la licitație, bărbatul s-a prăbușit la pământ, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

​Veștile bune au continuat pentru bărbat, căci ceasul său se afla într-o condiție excelentă, ceea ce i-a sporit valoarea. Astfel, obiectul valorează între 500.000 de dolari și 700.000, asta datorită și faptului că bărbatul are în posesie și toate actele ceasului.

Bărbatul, un veteran al Forțelor Aeriene din SUA, a declarat că a achiziționat Rolex pentru că a auzit că este un brand bun pentru scufundări. Dar, după ce a cumpărat ceasul, care a costat aproape cât salariul său pe o lună în acel moment, a decis că este „prea frumos” să intre cu el în apă sărată.

Așa că, bărbatul a ținut ceasul într-un seif timp de aproape 40 de ani, scoțându-l doar de câteva ori pentru a-l verifica. Nu numai că ceasul este într-o stare perfectă, dar vine însoțit și de actele de garanție, broșura originală, două chitanțe și cele două cutii originale Rolex.

Colecționarii iubesc acest model de ceas, deoarece Paul Newman a purtat un model similar în filmul din 1969, „Winning”.

„Este o descoperire absolut fabuloasă. Este unul dintre cele mai rare modele Paul Newman. Fiind și în această condiție...nu cred că există unul mai bun în lume", a spus evaluatorul Peter Planes.