Care au fost cei mai scumpi cai din istorie. Unii dintre aceşti cai ajung să coste chiar şi câteva milioane de euro. Cartea Recordurilor notează că acest cal este cel mai scump cal de povară din istorie, fiind vândut în 2003 cu 112.500 de dolari. Această sumă este mică, în comparaţie cu sumele din lumea curselor de cai, dar Captain Jim a reuşit să fie vândut pe această sumă datorită pedigriului său. Cel mai scump cal de curse, Fugaichi Pegasus, a fost vândut în Irlanda, în anul 2000, pentru o sumă de 70 de milioane de dolari. Putem spune că proprietarii acestuia au dat lovitura şi asta datorită faptului că l-au cumpărat în anul 1997 cu doar patru milioane de dolari, conform Descoperă.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Experimentele excentrice ale secolului XX: Scrisori livrate cu racheta. Istoria sistemului poștal este strâns legată de istoria transporturilor. Pe măsură ce mijloacele de transport au evoluat, mesajele și scrisorile au început să ajungă la destinatari mai repede, iar sistemul poștal a devenit mai eficient. O încercare de scurtare a timpului de livrare a corespondenței a avut loc la începutul secolului al XX-lea și a constat în transmiterea scrisorilor cu ajutorul rachetelor. Primul om care a prezentat posibilitatea de a transmite scrisori cu ajutorul rachetelor a fost poetul și dramaturgul german Heinrich von Kleist, într-un articol publicat în 1810. Teoria lui Kleist a fost pusă în practică pe mica insulă polineziană Tonga de către un inventator britanic, Sir William Congreve. Acesta a folosit rachete pe care le-a proiectat chiar el, arată Incredibilia.ro.

„Ca un înger uriaș pe cer”. Ce este un spectru Brocken? O formă umană, de dimensiuni uriașe, apare cu un halo luminos deasupra capului. O fotografie stranie postată pe Instagram în data de 9 februarie nu contenește să-i uimească pe internauți. Însă totul are o explicație. Nu e un înger sau altă apariție divină. Și nici o fantomă. Este un fenomen natural care se numește „spectrul Brocken”. Spectrul Brocken își trage numele de la punctul culminant al lanțului muntos german Harz: Brocken. Acolo a fost observat și descris științific prima dată de naturalistul Johann Silberschlag, în 1780. Această iluzie optică creată de natură este vizibilă când un obiect sau o persoană este luminată din spate, având în față o zonă de nori sau ceață, informează Digi24.

Lecții „de agățat” vândute chiar și cu 4.000 de euro. Un blogger învață bărbații cum să cucerească o femeie. Un întreprinzător vinde lecții „de agățat” chiar și cu 4.000 de euro, pentru bărbații care vor să cucerească o femeie prin tehnici de modă veche, cum ar fi o conversație la mall ori la supermarket. Afacerea unui blogger se dovedește înfloritoare, în epoca în care tot mai multe întâlniri au loc prin intermediul aplicațiilor de dating sau au ca bază lumea virtuală. Nu toate sunt însă reușite, iar James Tusk promite experiențe de neuitat pentru oricine îi cumpără sfaturile. Aşa-numitul „daygaming”, care devine din ce în ce mai întâlnit în Marea Britanie şi în alte părţi ale lumii, arată cum diverşi bărbaţi opresc o femeie pe care o găsesc atractivă pentru a porni o conversaţie cu scopul final de a pleca cu un număr de telefon sau de a obţine o întâlnire, relatează Libertatea.

Liliecii explozivi, arma secretă cu care SUA plănuiau să atace Japonia. După ce a auzit despre atacul devastator al japonezilor asupra bazei militare americane de la Pearl Harbor, din decembrie 1941, inventatorul Lytle S. Adams a pus la cale un plan pentru a ataca orașele japoneze: liliecii explozivi. Planul era relativ simplu. Militarii americani urmau să atașeze bombe incendiare de corpurile liliecilor, iar apoi să elibereze animalele deasupra orașelor japoneze. Apoi, liliecii ar fi urmat să se adăpostească în interiorul clădirilor, permițând micilor bombe să facă pagube maxime. Adams o cunoștea pe Eleanor Roosevelt, soția președintelui Franklin D. Roosevelt, astfel că planul său nu a fost respins de personalul militar, conform Incredibilia.ro.