O pisică va candida la alegerile locale din Rennes. Un partid din Franţa şi-a anunţat luni intenţia de a include o pisică pe lista sa la alegerile municipale din Rennes (vest) pentru a evidenţia condiţia animalelor. Partidul de extrema strângă Franţa Nesupusă intenţionează să introducă pisica numită Rec pe penultimul loc de pe lista sa ”Rennes en commun”, prezentată pentru alegerile municipale din 15 şi 22 martie. Obiectivul: ”evidenţierea unui subiect care nu este foarte prezent în această campanie municipală: condiţia animalelor”, a declarat Félix Boullanger, co-director al campaniei pentru această listă. Pentru a evita invalidarea listei de către autorităţi, un bărbat îi va împrumuta numele său pisicii Rec, conform Libertatea.

Faze tariFoto: Colaj foto

Descoperirea unor cercetători: copacilor le ''bate inima''. Există un număr uriaş de creaturi pe Pământ, fiecare cu o serie de caracteristici specifice, iar un astfel de tip de organisme vii sunt plantele şi copacii. Chiar dacă nu umblă, nu au rinichi sau ficat, ele au propriul set de „organe”. Deşi un copac nu are inimă, ideea că au propria pulsaţie şi ritm nu este atât de deplasată precum ar crede unii oameni. Un studiu realizat de András Zlinszky, Bence Molnár şi Anders S. Barfod din Ungaria şi Danemarca arată că o anumită bătaie similară cu cea a inimii este prezentă la copaci. Pentru a găsi această bătaie ascunsă a inimiii, cercetătorii au folosit metode tehnologice avansate, cum ar fi scanare terestră cu laser pentru a monitoriza mişcarea a 20 de tipuri diferite de copaci. Rezultatele au şocat pe toată lumea şi au indicat că noaptea, în timp ce copacii dormeau, aveau o pulsaţie în tot trunchiul, la fel ca oamenii şi alte creaturi, scrie Descoperă.ro.

Pasărea-croitor își folosește ciocul ca ac de cusut cuiburi cu pânză de păianjen. În general, știm despre păsări că își construiesc cuiburile din crenguțe și iarbă uscată, la care mai adaugă câteva pene. Totuși, adevărul este că arhitectura cuibului de păsări variază foarte mult, așa cum demonstrează minuscula pasăre-croitor, care își folosește ciocul drept ac pentru a-și croi din frunze verzi un buzunar protector pentru viitorii pui. Orthotomus sutorius – păsărea-croitor comună – este o micuță zburătoare cântătoare care trăiește în Asia tropicală, dar nu trilurile sale sunt ieșite din comun, ci abilitățile de construire a cuibului, potrivit Incredibilia.ro.

Cum au ajuns hipopotamii o amenințare în Columbia din cauza lui Pablo Escobar. Maria Jaramilla s-a trezit în miez de noapte din cauza zgomotului făcut de animalele speriate din curte. După ce s-a uitat în mica ei curte, confuzia ei s-a transformat în șoc: un hipopotam se plimba pe alee și îi inspecta casa. Se estimează că aproximativ 80 de hipopotami trăiesc în zona din jurul râului Magdalena, râul cel mai important din Columbia, care traversează centrul țării. Sunt descendenții celor patru hipopotami care au fost aduși în țară de către infamul lord de droguri Pablo Escobar pentru grădina zoologică personală. În anii '80, când a atins cea mai fastă perioadă a sa, Escobar a ținut cei patru hipopotami în parcul zoologic de pe domeniul lui privat de 2.225 de hectare Hacienda Napoles. Aici și-a adus mai multe animale exotice, între care girafe și elefanți, notează Digi24.

Trei țări europene nu mai dau voie copiilor sub 12 ani să lovească mingea cu capul la antrenamente. Copiii sub 12 ani nu vor mai avea dreptul să lovească mingea cu capul la antrenamente, au decis federaţiile de fotbal din Anglia, Irlanda de Nord şi Scoţia. Măsura vine după ce un studiu al Universităţii din Glasgow, din octombrie 2019, a indicat că foştii fotbalişti profesionişti sunt de 3,5 ori mai predispuşi la deces sau la afecţiuni ale creierului decât persoanele obişnuite. Restricţia intră în vigoare doar în cazul antrenamentelor. La meciurile oficiale, copiii vor avea posibilitatea să lovească mingea cu capul. Deși studiul nu a demonstrat că există o legătură clară între loviturile cu capul și creşterea afecţiunilor neurodegenerative în rândul fotbaliştilor, cele trei federaţii au decis să ia această măsură pentru ”a diminua orice risc potenţial”, arată Libertatea.