Cele mai bine vândute produse Volkswagen sunt cârnații, nu mașinile. Volkswagen Golf este cel mai bine vândut model al producătorului auto german, dar – surprinzător – acesta nu este cel mai bine vândut produs al companiei. Câștigătorii acestui titlu sunt popularii cârnați Volkswagen, unii dintre cei mai delicioși de pe piață, spun consumatorii. Volkswagen produce cârnați la fabrica de mașini din Wolfsburg, Germania, de aproape 50 de ani. Cârnatul tradițional este o parte atât de importantă a culturii și istoriei companiei, încât are chiar propriul cod de piese auto: 199.398.500 A, conform Incredibilia.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Imprimantă în loc de frigider: Carnea viitorului, tot mai aproape de realitate. Cât costă acum un kilogram de friptură printată. Populația globală este în creștere. Studiile arată că în 2050 vom fi în jur de 10 miliarde și odată cu oamenii va crește și consumul de carne la nivel mondial. Acum este momentul ca industria alimentară să găsească soluții pe termen lung. Așa a apărut imprimanta de carne. Inventatorii spun că metoda lor de a produce carne pe bază de plante poate crea un fel de mâncare vegană, dar cu textura și aspectul unei fripturi tradiționale de vită. Cu gustul e mai greu, dar încă se cercetează, arată Digi24.

Cercetătorii au descoperit primul animal care nu respiră. Cum arată. Henneguya salminicola este primul organism animal de pe planetă care nu respiră, ca urmare a lipsei genomului mitocondrial. Poate că vă amintiţi din timpul şcolii: mitocondriile sunt numite şi ”uzinele energetice ale celulelor”, datorită rolului cheie pe care îl au în convertirea nutrienţilor în molecule bogate în energie. Acest proces se numeşte respiraţie aerobă, şi este motivul pentru care fiecare animal trebuie să respire - sau cel puţin aşa se credea până acum, potrivit Adevărul.ro.

Căştile care purifică aerul. Căştile dotate cu purificator de aer trezesc interesul britanicilor, un patent pentru un model care redă sunetul şi combate efectele poluării fiind deja obţinut la jumătatea anului 2019. Compania Dyson, specializată în electrocasnice, a depus actele pentru un model de căşti dotate cu posibilităţi de combatere a efectelor poluării. Schemele date publicităţii surprind o bandă suplimentară cu care sunt dotate căştile, bandă care poate fi coborâtă la nivelul gurii pentru a oferi utilizatorului aer proaspăt, se arată în articolul Descoperă.ro.

Mărul morții este un copac atât de toxic, încât nu poți sta sub el când plouă. În 1999, Nicola Strickland, radiolog, a plecat într-o vacanță pe Insula Tobago, în Caraibe, un paradis tropical cu plaje idilice și pustii. În prima zi, a plecat să caute scoici și coral în nisipul alb, dar vacanța a luat repede o turnură urâtă. Împrăștiate printre nucile de cocos și mango de pe plajă, Strickland și prietena ei au văzut niște fructe verzi cu miros dulceag. Din nefericire, au hotărât să le guste. În câteva momente, aroma dulce și plăcută s-a transformat într-o senzație copleșitoare de arsură care s-a înrăutățit atât de tare, încât femeile nu au mai putut înghiți. Fructele în cauză erau ale arborelui Hippomane mancinella, zis și „măr de plajă” sau „guava cu otravă”, conform Incredibilia.ro.