Cano Cristales, râul arată ca un curcubeu timp de șase luni pe an. În Parcul Național Serranía de la Macarena, din Columbia, se află o minune naturală de o frumusețe unică. Timp de șase luni, Cano Cristales arată ca orice alt râu, dar în sezonul ploios (care începe în iunie și se termină în noiembrie) apele lui devin un spectacol impresionant de culoare. Apa se colorează în nuanțe de galben, albastru, roșu și negru, din acest motiv Cano Cristales fiind denumit și „râul-curcubeu”, notează Incredibilia.

Faze tariFoto: Colaj foto

A aterizat pe cel mai adânc lac din lume, deşi stratul de gheaţă e foarte subţire. Fotograful Vadim Makorov a vrut să testeze cum e să aterizezi pe Lacul Baikal, cel mai adânc din lume. Asta în condiţiile în care, în prezent, nu mai e decât un strat subţire de gheaţă la suprafaţa sa. El a făcut aterizarea extrem de riscantă la bordul unui avion de mici dimensiuni, Cessna 172. Tentativa nebunească s-a terminat cu bine, deşi se vedeau cu ochiul liber porţiuni mari din gheaţă sparte, scrie Click.

Cum a fost transformată curtea interioară a unei închisori în piscină. Este interiorul unei închisori din statul sud american Ecuador. Mai exact este curtea interioară a penitenciarului, curte care a devenit o piscină improvizată. Nu se ştie din ce cauză curtea s-a umplut cu apă, fie din cauza unei conducte sparte, fie a unei ploi torenţiale. Cert este că paznicii închisorii i-au lasat pe deţinuţi să se distreze la aşa zisa piscină, notează Știrile Protv.

Record mondial: a stat 8 ore în coate. Veteranul din Marina Americană George Hood, de 62 de ani, a reușit o performanță care i-a asigurat un loc în Cartea Recordurilor Guinness. Bărbatul din Naperville, Illinois, a reușit să stea în poziția de ”placă”, în coate, timp de 8 ore, 15 minute și 15 secunde. Hood a stabilit inițial recordul în 2011, dar a fost depășit în 2016. Asta l-a ambiționat și s-a antrenat stând zilnic câte șapte ore în această poziție, potrivit Click.

Povești din București. Cea mai micuță catedrală din lume. Biserica greco-catolică Sfântul Vasile cel Mare are o istorie de peste 100 de ani și este o adevărată supraviețuitoare din acest oraș. De fapt, povestea micii biserici de pe strada Polonă începe din secolul XIX, când terenul pe care urma să fie ridicată mai târziu a fost achiziționat de preotul paroh Demetriu Radu, în 1892, conform Libertatea.