Un dragon de Komodo fără partener are trei pui printr-un fenomen rar. Charlie, o femelă de dragon de Komodo aflată la Grădina zoologică din Chattanooga, Tennessee, a făcut singură trei ouă, fără să se fi reprodus cu un partener. Deși Charlie și un potențial partener, Kadal, au fost așezați împreună în speranța că se vor reproduce, femela a produs celei trei ouă din care au eclozat puii Onyx, Jasper și Flint printr-un fenomen denumit partenogeneza. Partenogeneza este extrem de rară între vertebrate: doar 70 de specii sunt capabile de acest fenomen, adică aproximativ 0,1% din total, potrivit jurnalului Scientific American, conform Digi24.

Faze tariFoto: Colaj foto

Batisfera: Prima navă care a pătruns în măruntaiele oceanului. În după-amiaza zilei de 22 septembrie 1932, ascultătorii radioului din SUA și din Marea Britanie și-au pornit aparatele ca să capteze o extraordinară transmisiune în direct, efectuată din interiorul unei mici sfere metalice aflate la sute de metri sub suprafața oceanului. În sferă se aflau naturalistul William Beebe și inventatorul Otis Barton, care a proiectat dispozitivul. Printr-un sistem telefonic furnizat de Bell Laboratories, Beebe a descris minunatele forme de viață pe care le putea observa prin minuscula fereastră de cuarț, relatează Incredibilia.ro.

Samsung Galaxy Fold e mai ieftin, dar e deghizat în acest telefon cu fața lui Pablo Escobar. Escobar Fold 2 este promovat ca acel telefon pliabil care te va face să uiți de tehnologia pe care o oferă giganți precum Samsung. Îți mai amintești acel videoclip promoțional în care un grup de femei semi-dezbrăcate distrug mai multe Samsung Galaxy Fold cu barosul? Aceasta este strategia de marketing a lui Pablo Escobar, fratele celebrului traficant de droguri din Columbia, care încearcă să-și promoveze „noul” său telefon pliabil. Escobar Fold 2 este al doilea telefon pe care Escobar Inc. îl promovează. După cum se lăuda șeful companiei, este menit să îngroape Samsung. Asta în primul rând pentru că este mult mai ieftin decât ce oferă sud-coreeni, notează Playtech.ro.

Prototipul unei console de jocuri a fost vândută cu o sumă uriaşă, la o licitaţie. Singura consolă de jocuri „Nintendo PlayStation”, rodul unei colaborări eşuate dintre companiile Nintendo şi Sony, a fost scoasă la licitaţie publică şi a fost vândută pentru 300.000 de dolari. Prototipul trebuia să adauge suport pentru CD-ROM consolei Super Nintendo. Ulterior, Sony a creat propriul brand de console de jocuri, PlayStation. Casa de licitaţii Heritage Auctions a spus că acesta ar putea fi ultimul prototip Nintendo rămas, deoarece celelalte au fost probabil distruse. Ofertantul online va ajunge să plătească 360.000 de dolari după adăugarea comisionului casei de licitaţii, scrie Descoperă.ro.

Au fost create lăcustele cyborg care detectează bombe. Dacă ar fi să te gândești la o alternativă la câinii care adulmecă bombele, s-ar putea ca lăcustele, coșmarul agricultorilor, să nu fie chiar primul lucru care îți vine în minte. Cu toate acestea, o echipă de oameni de știință de la Universitatea Washington, din SUA, a reușit să programeze aceste insecte să detecteze un spectru larg de mirosuri, inclusiv pe cel al explozibililor. O lucrare de cercetare publicată pe site-ul BioRxiv arată că lăcustele cyborg au fost utilizate pentru a simți gazele emise de substanțe explozive precum nitratul de amoniu, TNT și RDX. Oamenii de știință au conectat creierele insectelor la electrozi cu ajutorul cărora le-au înregistrat activitatea neuronală în timp ce lăcustele erau introduse în diferite substanțe chimice, potrivit Incredibilia.ro.