Știrile Protv: Expoziție inedită la Iași. Cum arăta o sală de clasă pe vremea comunismului ● Click: S-a inventat perna sub formă de fund ● Descoperă: O omidă ar putea rezolva problema poluării cu deşeuri de plastic ● Incredibilia: „Vampirul din Galipan”, chirurgul german care a insistat să fie mumificat ● Descoperă: Ce filme au început să devină virale după izbucnirea epidemiei de coronavirus.

Faze tariFoto: Colaj foto

Expoziție inedită la Iași. Cum arăta o sală de clasă pe vremea comunismului. O expoziţie mai puţin obişnuită la Palatul Culturii din Iaşi. Cei curioşi să vadă sau să-şi reamintească cum se învăța în perioada comunismului pot vedea o sală de clasa reconstruită, după modelul celor din anii 70-80. Tot acolo, vizitatorii vor putea vedea şi un filmuleţ care prezintă sistemul de învăţământ din prezent şi cel de acum 50 de ani, relatează Știrile Protv.

S-a inventat perna sub formă de fund. O companie din SUA a creat o pernă sub forma unui fund de femeie. Iniţial, firma condusă de Jia Guo(27 de ani) a vrut să modeleze perna după posteriorul vedetei de televiziune Kim Kardashian (39 de ani). Însă nu s-a reuşit acest scop. Gurile rele spun că nu s-au înţeles la bani. Diva, care are o avere de 350 de milioane de dolari, a cerut prea mulţi bani pentru a-i fi copiat poponeţul, scrie Click.

O omidă ar putea rezolva problema poluării cu deşeuri de plastic. Omida care poate să consume plastic a fost descoperită în 2017, dar cercetătorii încă nu aveau o explicaţie pentru acest lucru. O lucrare publicată de curând arată că savanţii care au cercetat specia cu obiceiuri de consum insolite ar putea fi în punctul unei descoperiri monumentale, conform Descoperă.

„Vampirul din Galipan”, chirurgul german care a insistat să fie mumificat. Născut în 1813, în localitatea germană Halberstadt, Gottfried Knoche (scris și Knoch) a fost un chirurg celebru pentru inventarea unui misterios lichid de îmbălsămare cu care au fost mumificate zeci de cadavre, inclusiv al său. Knoche a emigrat în Venezuela, în La Guaira, în 1840. Odată stabilit, Knoche și-a adus și soția și a început să lucreze în oraș ca medic, notează Incredibilia.

Ce filme au început să devină virale după izbucnirea epidemiei de coronavirus. Răspândirea epidemiei de coronavirus în întreaga lume a avut ca efect creşterea interesului pentru producţii cinematografice a căror principală acţiune este legată de epidemii. Una dintre cele mai urmărite pelicule cinematografice în ultima perioadă a fost „Contagion: Pericol nevăzut”, în regia lui Steven Soderbergh, relatează Descoperă.ro