1. Aeroport-gigant in capitala Chinei. Terminalul 3 are o suprafata echivalenta cu aceea a 170 de stadioane de fotbal si si-a deschis portile pentru primii pasageri la ora locala 8.00 (2.00, ora Romaniei). Intregul proiect a costat 2,7 miliarde de dolari. Potrivit BBC, terminalul gigant - despre care arhitectii spun ca este cea mai mare cladire din lume - are forma unui dragon si poate primi aproximativ 50 de milioane de pasageri pe an, scrie Evenimentul Zilei.

2. Politistul "Cioaca", inchisoare pe viata in America. Un caz cutremurator, care seamana cu cel al disparitiei avocatei Elodia Ghinescu, din Brasov, a zguduit SUA. Un politist care si-a ucis sotia a fost condamnat la 57 de ani de inchisoare in statul Ohio, scrie Cancan.

3. Nou-nascut scapat in WC-ul trenului. Un nou-nascut, a carui mama tocmai nascuse in toaleta unui tren, a supravietuit dupa ce a trecut prin conducta toaletei si a ajuns pe calea ferata, relateaza AFP. Mama, insarcinata in 7 luni, a nascut bebelusul dupa ce a lesinat in toaleta, citeaza Click.

4. Isi lauda sanii intr-o melodie. O cantareata norvegiana a devenit renumita dupa ce a lansat o melodie in care isi lauda sanii. Conform The Sun, citat de Libertatea, cel mai nou cantec al Lenei Alexandra (26 de ani), intitulat 'Sanii mei sunt OK', a cucerit topurile scandinave si a inceput deja sa ia cu asalt discotecile din alte tari europene.

5. Camilla, in vacanta cu fostul sot. Familia regala britanica nu este doar una dintre cele mai cunoscute de pe planeta, ci, probabil, si una dintre cele mai moderne, de vreme ce sotia Printului Charles, Camilla, a plecat in vacanta in Caraibe cu fostul sau sot, la indemnurile calduroase ale actualului, scrie Gandul.

6. Primul tatuaj pe pupila. Canadianul Pauly este prima persoana din lume care si-a facut un tatuaj pe globul ocular, iar interventia a constat in injectarea unei vopsele de culoare albastra direct in pupila. Interventia a necesitat 40 de impunsaturi de ac, pentru ca intreg ochiul sa fie colorat in albastru, scrie Cancan.

7. Melodiile antiamericane, premiate. Activisti din Kirgizstan au anuntat organizarea unui concurs in care cel mai bun cantec cu mesaj impotriva prezentei trupelor americane in regiune va fi premiat cu 1.000 de dolari, relateaza Reuters, citat de Click.

8. Plantele care ignora seceta. Oamenii de stiinta au facut o descoperire-cheie pentru intelegerea zestrei genetice a plantelor, ce ar putea duce la obtinerea unor recolte care sa supravietuiasca secetei, dar si a unor plante care ar putea combate mai eficient incalzirea globala, scrie Evenimentul Zilei.

9. Pitonii din Australia s-au reprofilat pe caini si pisici domestice. Un piton de 5 metri plunging a socat o intreaga familie, dupa ce a inghitit linistit un caine chihuahua, in statul australian Queensland (nord-est), in fata stapanilor si a copiilor acestora ingroziti, scrie Gandul.

10. Kate Moss e dependenta de bere si sex. Fotomodelul Kate Moss este o englezoaica tipica, mare consumatoare de bere. Ea a marturisit ca nu se poate abtine sa nu consume alcool si ca nu trece o zi sa nu mearga in baruri cu prietenii ca sa se rasfete macar cu o halba de bere, scrie Cancan.