1. Emirul din Qatar vrea sa-si faca o copie a Casei Poporului. Seicul Hamad Bin Khalifa al Thani s-a declarat, dupa intalnirea de ieri cu presedintele Senatului Romaniei, Nicolae Vacaroiu, impresionat de grandoarea Palatului Parlamentului. “Nu am inca un palat atat de frumos, dar nu este prea tarziu”, a afirmat emirul Qatarului, citat de Libertatea. Averea acestuia depaseste cinci miliarde de dolari.

2. Un primar din Franta le-a cerut localnicilor sa nu mai moara. Edilul orasului Sarpourenx i-a amenintat pe localnici cu pedepse severe daca... mor, pentru ca cimitirul este supraaglomerat. Ordonanta emisa de primarul Gerard Lalanne, ii informeaza pe cei 260 de locuitori din Sarpourenx, ca "celor care nu detin un loc de veci in cimitir si care doresc sa fie inhumati in Sarpourenx, li se interzice sa moara in parohie". Se mai precizeaza: "Cei care nu vor respecta aceste dispozitii vor fi aspru pedepsiti", noteaza Romantica.

3. Strada SMS-urilor sigure. Autoritatile londoneze au imbracat stalpii de iluminat, de pe strada Brick, in perne, dupa ce anul trecut 6,6 milioane de britanici s-au lovit de acestia in timp ce mergeau pe strada scriind sms-uri. Multi englezi s-au ales, din neatentie, cu rani la nas, cap si brate, scrie Cancan.

4. Se cauta voluntari dispusi sa se imbolnaveasca de malarie. Institutul de Cercetari medicale din Seattle cauta oameni dispusi sa se imbolnaveasca de malarie, contra cost bineinteles! Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te lasi piscat de tantarii infectati si primesti 4000 de dolari. Oamenii de stiinta ii asigura pe interesati ca vietile lor nu sunt in pericol pentru ca ei pot fi vindecati. Institutul testeaza doar, care vaccin actioneaza mai rapid, scrie Romantica.

5. Dancing Queen a suedezilor de la ABBA – cea mai gay melodie din istorie. In unele tari, o parada gay este primita cu o contra-manifestatie. Australienii insa vor sa fie originali, mai ales ca parada homosexualilor si lesbienelor din Sydney se afla la a 30-a aniversare. Asa ca toata comunitatea a fost chemata sa aleaga cele mai gay hituri din istorie. Competitia a fost castigata de Dancing Queen, melodia grupul suedez ABBA, relateaza Gandul.

6. Locuitorii din Zimbabwe merg la cumparaturi cu gramezi de bani in brate. Pentru o simpla cola, un locuitor din Zimbabwe trebuie sa plateasca un brat de bani, din cauza ca tara lui ocupa primul loc in lume la inflatie. Astfel, un dolar american a ajuns sa valoreze 25 de milioane de dolari zimbabwe. Din acest motiv, banca centrala din aceasta tara a decis in urma cu cateva luni sa emita bancnota de zece milioane de dolari zimbabwe, dar si aceasta valoreaza deja sub un dolar, afirma Click.

7. Cod de proxenet: O partida de sex total se traduce «un bax de ciorapi lycra». Retelele de proxeneti din Bucuresti se intrec in expresii codate pentru a se putea feri de politisti. Astfel, un “bax de ciorapi cu lycra" la pretul de 150 RON" insemna ca se solicitase “sex total”, in timp ce “un bax de ciorapi fara lycra", la doar 80 de RON, inseamna doar sex oral, scrie Gardianul.

8. Cupidon inversat - Ajuta cuplurile sa se desparta. Un chinez a infiintat un serviciu prin intermediul caruia ajuta cuplurile sa se desparta. Che, din orasul Yinkou, spune ca multi dintre clientii sai sunt persoane care nu au curajul sa-si informeze direct partenerul de viata ca vor sa incheie relatia. Chinezul a precizat ca a reusit sa destrame doar sapte cupluri intr-un an. Motivul nu ar fi lipsa clientilor, ci selectarea lor. “Nu ma ocup de persoanele casatorite sau de disputele pe probleme financiare”, a explicat Che, citat de Jurnalul National.

9. La 101 ani alearga la maraton. Devenit celebru la varsta de 100 de ani, pentru ca si-a luat primul concediu medical din viata lui, Buster Martin, acum in varsta de 101 ani, doreste sa devina cel mai batran om care a participat vreodata la Maratonul Londrei, relateaza The Sun. Batranul, care e si membru al formatiei de pensionari Zimmers, a spus ca la sfarsitul cursei de 41 kilometri vrea sa fumeze o tigara si sa bea o bere, noteaza Click.

10. Pistol in miniatura. O firma elvetiana a realizat cel mai mic pistol din lume, de marimea unui breloc, dar care trage cu gloante suficient de mari incat sa ucida un om. Pistolul are 5,5 cm, cantareste doar 19,8 grame si costa 4.000 de euro. Arma poate fi realizata si din aur sau poate fi incrustata cu diamante, pretul fiind de 40.000 de euro, scrie Cancan.