1. A mers pe jos 600 de kilometri doar ca sa voteze. Regatul Bhutan, din regiunea Muntilor Himalaya, se poate mandri cu cel mai entuziast votant din lume, o femeie de 65 de ani care a mers 600 de kilometri pe jos pentru a-si exprima preferinta electorala. Femeia, noteaza cotidianul britanic “Independent”, a dorit sa raspunda apelului facut de regele tarii, care le-a cerut locuitorilor sa participe la vot, citeaza Click.

2. 65 de milioane de euro din afaceri cu neveste. Peste 200 de locuitori ai micii republici Mari-El, aflata pe teritoriul Rusiei, au infiintat o organizatie de tip mafiot, care urmareste sa ii lase fara bani pe europenii creduli, aflati in cautarea unei neveste. Membrii organizatiei si-au facut conturi pe site-uri matrimoniale, pretinzand ca sunt femei, si, cu ajutorul fotografiilor unor staruri ruse, au atras in capcana mii de europeni, scrie Cancan.

3. Folosesc pungi urinare ca sa nu intrerupa munca. Un manager de la o companie de telefonie din SUA, Qwest, si-a indemnat subordonatii tehnicieni sa foloseasca pungi urinare pe teren, pentru a reduce din timpul petrecut la baie. Managerul a oferit pungi tuturor celor 25 de barbati pe care ii are in subordine, spunandu-le sa nu mai piarda timpul plecand de la locul muncii, in cautarea unei bai publice, scrie Click.

4. Un baietel din India, regizor la 12 ani. Kishan Shrikanth, un baietel din India, a devenit la numai 12 ani un regizor de succes. In timp ce alti copii de varsta lui stau si se uita la desene, Kishan a trecut in spatele camerelor de filmat pentru a povesti cum traiesc copiii strazii. Pelicula i-a adus trei premii si a fost selectata pentru a participa la un festival de film din Canada, scrie Libertatea.

5. Lumea natatiei, divizata de un costum inovator. Oficialii din lumea natatiei vor purta discutii cu principalii producatori de echipamente sportive despre multiplele recorduri mondiale inregistrate cu ajutorul unui nou costum. 12 din cele 13 recorduri mondiale doborate anul acesta au fost realizate cu costumul Speedo LZR Racer. Oficialii si antrenorii sunt ingrijorati ca lumea inotului poate fi impartita in doua: cei care isi permit costumul de 550 de dolari si... ceilalti, scrie Evenimentul Zilei.

6. Mafia intoxica mozzarella. Politia italiana din Napoli ancheteaza daca celebra branza mozzarella este contaminata cu dioxina, o substanta chimica extrem de toxica. Autoritatile au descoperit produse facute din lapte de bivolita contaminat si se banuieste ca ar fi mana mafiei locale, Camorra, care ar infecta hrana animalelor de la fermele din regiune, scrie Cancan.

7. Roboti zburatori. Un robot sub forma de peste si baloane cu heliu propulsate cu elice au candidat pentru titlul de cel mai rapid si mai usor robot, in cadrul unui concurs de inginerie la care au participat 44 de echipe de studenti din intreaga Asie. Potrivit Reuters, citat de Evenimentul Zilei, participantilor li s-a cerut sa construiasca dispozitive zburatoare cu o greutate mai mica de 150 de grame, care sa fie controlate cu ajutorul telecomenzii si sa se poata deplasa intre anumite puncte fixe, filmand in acelasi timp obiecte de la sol.

8. Conan, cainele care se roaga. Conan este, probabil, singurul caine din lume, adept al unei religii. Patrupedul din rasa chihuahua traieste alaturi de calugari la un templu din insula japoneza Okinawa. Cainele participa la toate rugaciunile calugarilor si chiar bate din “palme”, asa cum cere ritualul budist. Animalul a devenit principala atractie a templului, scrie Click.

9. A castigat 2.6 milioane de dolari la lotto, dar s-a reintors la slujba lui de la Mc Donald's. Norocosul Luke Pittard a castigat 2.6 milioane de dolari la loterie, dar a hotarat sa se reintoarca la job-ul de la Mc Donald's pentru ca ii era dor de colegii de munca. "Toti cred ca sunt un pic nebun, dar eu le spun ca viata nu inseamna doar bani. Imi placea la nebunie sa lucrez la Mc Donald's inainte de a deveni milionar si ma bucur ca m-am intors", citeaza Romantica.

10. Exilatii tibetani din India isi organizeaza propria Olimpiada. Jokurile Olimpice Tibetane din 2008” se vor desfasura in perioada 15-25 mai in Dharmsala, resedinta liderului spiritual Dalai Lama si a guvernului in exil, anunta Gandul.