Femeile din Copenhaga au voie topless la piscinele publice. Organizatia daneza „Frontul Topless” a iesit, in final, victorioasa: de acum inainte, femeile din Copenhaga se pot plimba in jurul piscinelor publice si pot inota fara sutien. Comisia pentru cultura si timp liber a votat masura cu o larga majoritate. Potrivit Gandul , pentru a se ajunge la aceasta decizie a fost nevoie de un an de campanie sustinuta de organizatia feminista. Lidera campaniei, Astrid Vang, in varsta de 20 de ani, care de Craciun, alaturi de alte protestatare, si-a scos tricoul in mijlocul unui centru de recreere, considera ca femeile au dreptul sa fie tratate ca si barbatii, carora nimeni nu le interzice sa umble la piscina cu pieptul dezgolit. „Noi femeile ar trebui sa avem libertatea de a decide cand sanul nostru transmite un mesaj sexual si cand nu”, a declarat Vang. „La piscina clar nu e niciun mesaj sexual. Din acest motiv nu trebuie acoperit, iar noi vom putea face baie topless, exact cum fac si barbatii”.

Barbatii, mai inalti datorita implanturilor de silicon. Calvarul barbatilor cu partenere de viata mult mai inalte decat ei este pe cale de a lua sfarsit. Medicul spaniol Luis de la Cruz pretinde ca a gasit solutia ideala pentru domnii care doresc sa castige cinci centimetri pe verticala cu ajutorul unei proceduri chirurgicale revolutionare ce implica un implant cu silicon in cap, informeaza Cancan . Desi interventia pare desprinsa dintr-o pelicula de science fiction, de la Cruz jura ca aceasta este foarte eficienta si ii scuteste pe barbati sa mai recurga la inesteticii si, in plus, caraghiosii pantofi cu tocuri adaugate.

In Rusia, 28 de sectanti asteapta sfarsitul lumii intr-o grota. Asteapta sfarsitul lumii, care, dupa cum prezice liderul sectei lor, va veni in luna mai. S-au mutat cu totii, inca din octombrie, intr-o grota din apropierea Moscovei si refuza sa mai comunice cu lumea din exterior. Autoritatile au reusit sa convinga sapte femei sa iasa din grota care ameninta sa se surpe din cauza apei infiltrate. Asta dupa ce liderul sectei, Piotr Kuznetov, care urmeaza tratament psihiatric, a fost adus la fata locului pentru negocieri intre autoritati si discipolii sai, relateaza Romantica .

Campionat de fotbal pentru orbi. Sambata s-a desfasurat in Germania prima etapa a campionatului national de fotbal pentru orbi. Opt echipe s-au inscris la startul originalei competitii care se va desfasura in sistem tur-retur, la fel ca in fotbalul profesionist. Fiecare echipa e formata din patru jucatori de camp si un portar, acesta fiind singurul care poate vedea. Pentru a evita orice suspiciune, jucatorii de camp sunt legati la ochi. Mingile sunt si ele speciale, avand inauntru un dispozitiv care emite sunete, pentru a putea fi localizate de jucatori. In plus, pe marginea terenului, care are dimensiuni reduse, doi indrumatori ii ajuta pe jucatori sa localizeze mai usor mingea si poarta adversa. O repriza dureaza 25 de minute. Inainte ca un jucator sa-l atace pe adversarul aflat in posesia mingii, trebuie sa anunte acest lucru prin cuvantul spaniol “voy” (“pornesc”), adoptat in regulamentul international al disciplinei, relateaza Click .

Fa sex in fiecare dimineata! Sexul practicat dimineata este mult mai sanatos decat partidele de amor care au loc seara sau in timpul zilei. Potrivit specialistilor britanici, cei care fac dragoste cu noaptea-n cap au pielea mai frumoasa, tenul mai stralucitor si racesc mai greu, informeaza Libertatea . Oamenii de stiinta de la “Yale School of Medicine” au aratat intr-o cercetare ca sexul face pielea mai fina si parul mai stralucitor. In plus, britanicii sustin ca persoanele care au o viata sexuala satisfacatoare nu mai trebuie sa se ingrijoreze din pricina ridurilor, deoarece orgasmele incetinesc imbatranirea tenului.

Sedinta de guvern in pestera. Guvernul israelian s-a reunit ieri intr-o sedinta speciala, care a avut loc intr-o pestera, anunta Click . Din fericire, retragerea sub pamant nu a avut loc din cauza unui atac palestinian, ci pentru a marca inceputul unei saptamani dedicate problemelor de mediu. Pestera, situata intr-o rezervatie naturala din nordul tarii, a fost amenajata pentru a asigura tot confortul celor mai importanti oameni in stat.

A trait doua luni cu pitonul in casa. Americanca Glen Burnie a descoperit la doua luni dupa ce s-a mutat intr-o casa noua ca avea ascuns, in spatele televizorului sau, un piton de doi metri lungime. Femeia a fost socata sa vada ca de dupa televizorul sau apare un sarpe urias. Speriata, a chemat pompierii care au dus reptila la un centru pentru animale, relateaza Cancan .

Un japonez somer a gasit 10 000 de dolari in cutia postala. Un japonez fara loc de munca a primit un cadou neasteptat in cutia postala: un milion de yeni, echivalentul a circa 10.000 de dolari. Barbatul, in varsta de 61 de ani, a gasit banii in cutia postala alaturi de un bilet pe care scria "Te rog sa ii folosesti in viata de zi cu zi". Japonezul nu a urmat insa sfatul si s-a prezentat cu suma de bani la politie. Daca cel care a facut cadoul neasteptat nu ridica suma de la autoritati in termen de 27 de zile, japonezul intra in posesia lor in mod legal, scrie Romantica .

Si-a impuscat nevasta din greseala. Un american si-a impuscat din greseala sotia, in timp ce incerca sa instaleze o antena de satelit. Ronald Long, din Missouri, SUA, a vrut sa gaureasca peretele exterior al casei si pentru ca nu reusea, el a luat un revolver de calibrul 22 si a tras de doua ori in perete, nimerind-o mortal pe sotia sa, sustine Libertatea .

S-a inventat zmeuro-capsuna. Zmeuro-capsuna, un fruct obtinut din incrucisarea zmeurei cu capsunele, face furori pe piata nord-americana. Rezultatul combinatiei inedite are dimensiunea fructelor de padure, dar aspectul celor de gradina. Doritorii pot achizitiona pungute de 125 de grame de zmero-capsune contra a sapte dolari, scrie Cancan .